Trippelseger för Thed Björk i Danmark

Postat av Johan Meissner kl 18:10

Thed Björk ledde andra STCC-tävlingen på Jyllandsringen från start till mål och satte snabbaste varv på vägen till sin första seger sedan 2008. Flash Engineering-föraren blev dessutom den första föraren någonsin att ta en trippel med seger i STCC, DTC och Skandinaviska Cupen i en och samma tävling.

Björk startade från pole position, höll ledningen genom de första kaotiska varven och drog ifrån. Mot slutet av tävlingen hade Björk dragit upp en lucka på två sekunder när säkerhetsbilen kom ut och samlade ihop fältet på grund av en avåkning längre ned i fältet.

Trots detta lyckades Björk på nytt dra upp en ledning och säkrade sin första seger för säsongen. Tack vare detta klättrar Björk starkt i mästerskapet, från sjunde till fjärde plats.

Dessvärre blev tävlingen för stallkompis Jan ”Flash” Nilsson ännu en tung sådan. ”Flash” blev påkörd i tredje kurvan och tvingades bryta på grund av skadorna på bilen.

Thed Björk – BMW 320si – 1:a totalt / 1:a i STCC

”Underbart, så skönt! Jag tog starten, ledde och drog ifrån. Sedan kom säkerhetsbilen ut och jag tvingades göra om allt igen. Men jag höll mig cool och det är så härligt att kliva längst upp på pallen.”

Jan ”Flash” Nilsson – BMW 320si – DNF

”Bilen gick bra, men bara i tre kurvor innan jag blev påkörd på vänster bakhjul och fick bryta. Jag vet inte vad man ska säga om det. Men kul med Theds seger, han behövde det.”

Jyllandsringen – Race 2 – Torr bana

1 Thed Björk BMW 320si 16 varv
2 Robert Schlünssen BMW 320si +0.660
3 Casper Elgaard BMW 320si +0.880
4 Richard Göransson BMW 320si +1.252
5 Jason Watt SEAT Léon +3.203

DNF Jan ”Flash” Nilsson BMW 320si

Senaste nytt