Thed Björk kämpar sig till årets andra seger

Postat av Johan Meissner kl 17:35

Thed Björk säkrade årets andra seger för säsongen och närmade sig topptrion i mästerskapet. Samtidigt går Flash Engineering upp till tredje plats i teammästerskapet.
– Härligt, grymt härligt! Jag kunde inte önska mig mer, fantastiskt jobbat hela teamet, säger Björk.

Björk startade tvåa men kunde efter en kamp med Patrik Olsson ta sig upp i ledning, dra ifrån och säkra segern samtidigt som regnet tilltog.
– Det var ett äkta regnrace, något jag gillar. Jag gjorde en bra omkörning för att ta ledningen och sedan gick det perfekt, säger Björk.

Jan ”Flash” Nilsson fick bryta sin tredje tävling i rad. Precis som i dagens första tävling var Richard Göransson inblandad.
– Jag körde om Richard hårt, men inom reglerna. Sedan kör han på mig tre gånger innan han bara skickar av mig i sandfållan. Väldigt tråkigt då det gick bra när det väl gick, säger ”Flash”.

Medan motgångarna för ”Flash” fortsätter kan teamet glädja sig över Björks andra trippelseger för säsongen då helgens tävlingar innefattade STCC, DTC och Skandinaviska Cupen. Flash Engineering passerade WestCoast Racing i teammästerskapet och ligger trea inför årets sista tävling som körs på Mantorp Park om två veckor.

Thed Björk – BMW 320si – 1:a totalt / 1:a i STCC

”Segerns sötma! Härligt, grymt härligt. Det var ett äkta regnrace, något jag gillar. Jag gjorde en bra omkörning för att ta ledningen och sedan gick det perfekt. Jag kan inte önska mig mer, grymt jobbat hela teamet!”

Jan ”Flash” Nilsson – BMW 320si – DNF

”Jag startade sist men var snabbt uppe på tionde plats. Sedan kom Göransson ut framför efter att han fått ett straff för oschysst körning. Jag körde om Richard hårt, men inom reglerna. Sedan kör han på mig tre gånger innan han bara skickar av mig i sandfållan. Väldigt tråkigt då det gick bra när det väl gick.”

Knutstorp – Race 2 – Blöt bana

1 Thed Björk BMW 320si 19 varv
2 Patrik Olsson Volkswagen Scirocco +0.938
3 Jan Magnussen Chevrolet Lacetti +3.810
4 Roger Eriksson SEAT Léon +7.028
5 Mattias Andersson Alfa Romeo 156 +7.904

DNF Jan ”Flash” Nilsson BMW 320si

Senaste nytt