Thed Björk sjua efter avträngning i starten

Postat av Johan Meissner kl 14:39

Thed Björk tog sig i mål som sjunde man i dagens första STCC-tävling på Knutstorp efter att ha blivit avtryckt i första kurvan av Robert Dahlgren.
– Jag lämnade plats på innern, men Dahlgren satte av mig rakt i sidan. Men jag startar tvåa i andra tävlingen, ska försöka ta segern då, säger Björk.

Än värre gick det för stallkompis Jan ”Flash” Nilsson som fick bryta på första varvet efter en stenhård smäll. Richard Göransson körde på Viktor Hallrup som i sin tur körde på ”Flash” bakifrån.

När ”Flash” fick en retursladd träffade Göransson honom och ”Flash” åkte rakt ut i däcksbarriären. ”Flash” träffade ratten med bröstkorgen i kraschen och tappade medvetandet kort.
– Jag vet knappt vad som hände. Det bara small, bilen stannade väldigt tvärt och luften trycktes ur mig i smällen som gjorde att jag tappade medvetandet kort, säger ”Flash”.

Mekanikerna jobbar just nu frenetiskt med att reparera bilen inför andra tävlingen. Vi uppdaterar så snart som möjligt om bilen och ”Flash” blir redo att köra andra tävlingen.

Björk föll ner till sjunde plats efter incidenten med Dahlgren i första kurvan, en position han behöll över mållinjen. I och med den placeringen kommer han starta tvåa i dagens andra tävling då startuppställningen avgörs genom att vända på topp åtta.

Thed Björk – BMW 320si – 7:a totalt / 6:a i STCC

”Det var ett tråkigt race. Jag gjorde en bra start och var uppe på andraplatsen. Jag lämnade plats på innern i första kurvan, men Dahlgren satte av mig rakt i sidan och jag hamnade utanför banan. Sedan fanns det inte tillräckligt med varv för att köra upp genom fältet. Jag startar tvåa i andra tävlingen, ska försöka ta segern då.”

Jan ”Flash” Nilsson – BMW 320si – DNF

”Jag vet knappt vad som hände. Jag försökte hålla ett öga på Göransson, jag vet hur lätt han gör misstag. Jag tyckte han låg en bra bit bakom, sedan bara small det. Min bil stannade tvärt när den träffade barriären och jag slog i ratten med bröstkorgen när bältena sträcktes ut. Jag var medvetslös kort när luften trycktes ut. Vi får se om de kan laga bilen och mig själv till andra tävlingen.”

Knutstorp – Race 1 – Torr bana

1 Fredrik Ekblom Volkswagen Scirocco 19 varv
2 Robert Dahlgren Volvo C30 +1.234
3 Tommy Rustad Volvo C30 +1.617
4 Mattias Andersson Alfa Romeo 156 +1.977
5 Jan Magnussen Chevrolet Lacetti +3.832
6 Roger Eriksson SEAT Léon +6.432
7 Thed Björk BMW 320si +6.580

DNF Jan ”Flash” Nilsson BMW 320si

Senaste nytt