”Flash” fyra och Björk femma i STCC-final

Postat av Johan Meissner kl 17:44

Jan ”Flash” Nilsson avslutade säsongen med en fjärdeplats efter att ha startat från pole position. Redan på andra varvet blev han dock omkörd av Rustad efter lite kontakt mellan de båda.
– Jag hade tyvärr lite för kalla däck i början och Rustad var på mig lite i utgången på start/mål-rakan och kunde gå förbi, säger ”Flash”.

”Flash” flyttades upp till pole position efter att Johan Kristoffersson diskvalificerats i första tävlingen. När Rustad tog sig förbi på andra varvet tappade ”Flash” tre positioner till fjärde plats, en placering han höll genom resten av tävlingen.
– Jag kunde hålla jämna steg med de i toppen, så det får vara en godkänd avslutning på säsongen, säger ”Flash”.

Björk körde upp sig från 13:e startruta till femte plats och var nöjd med farten i bilen.
– Det var bra fart i bilen, precis som i föregående tävling. Jag körde om sju bilar, alltid något att fira på kvällens avslutningsfest, säger Björk.

Tack vare ”Flash” och Björks placeringar i finaltävlingen säkrade Flash Engineering bronset i teammästerskapet.
– Det har varit en tung säsong, men vi har gjort en stark upphämtning i slutet av säsongen och det här är ett fint betyg på det som lovar gott inför 2011, säger teamchef Johan Kvick.

Jan ”Flash” Nilsson – BMW 320si – 4:a

”Jag hade tyvärr lite för kalla däck i början och Rustad var på mig lite i utgången på start/mål-rakan och kunde gå förbi. Jag höll jämna steg till toppen sedan, så det får vara godkänt. Hellre att Göransson vinner SM än Dahlgren och Volvo. Jag har ju lovat att han inte skulle vinna SM.”

Thed Björk – BMW 320si – 5:a

”Jag körde upp mig till femma i alla fall. Det var bra fart i bilen, precis som i föregående tävling. Vi hade kunnat ta minst en seger idag om inte det tvivelaktiga domslutet kom. Nu blir det party ikväll hur som helst!”

Mantorp – Race 2 – Torr bana

1 Tommy Rustad Volvo C30 14 varv
2 Viktor Hallrup Chevrolet Cruze +2.128
3 Richard Göransson BMW 320si +3.626
4 Jan ”Flash” Nilsson BMW 320si +4.130
5 Thed Björk BMW 320si +4.861

Senaste nytt