”Flash” nia och Björk bestraffad från andraplatsen

Postat av Johan Meissner kl 14:43

Jan ”Flash” Nilsson körde i mål som nionde förare efter att ha varit involverad i en krasch på första varvet och Thed Björk körde i mål som 14:e man efter en bestraffning.
–Två SEAT kraschade framför mig, det blev stopp och jag blev påkörd. Sedan jagade jag ikapp Kristoffersson och var nära åttondeplatsen, men det går inte att tävla mot de där turbo-bilarna. Han drog 50 meter på varje raksträcka, säger ”Flash”.

Thed Björk startade tvåa, tappade två platser i starten men började sedan jaga ikapp. Han passerade Göransson och Dahlgren tidigt i tävlingen och tog in snabbt på ledande Mattias Andersson när han fick en drive through-bestraffning.
– Jag gjorde en jättedålig start för att Mattias Andersson inte följde reglerna. Man ska öka från 70 till 100 inför starten, men han höll kvar runt 70. Då fick jag inget varv på motorn och hade ingen fart när starten gick och så får jag straff, säger Björk.

Bestraffningen gjorde att Björk föll ner från andra plats till 14:e plats. Björk var minst sagt missnöjd med bestraffningen.
– Skrattretande. Jag hade en vinnarbil och var på väg mot ledningen med stormsteg innan de tog beslutet, säger Björk.

Inför eftermiddagens andra och sista STCC-tävling för året startar ”Flash” på nionde plats och Björk på 14:e plats.

Jan ”Flash” Nilsson – BMW 320si – 9:a

”Två SEAT kraschade framför mig, det blev stopp och jag blev påkörd. Sedan jagade jag ikapp Kristoffersson och var nära åttondeplatsen, men det går inte att tävla mot de där turbo-bilarna. Han drar 50 meter direkt på raksträckorna.”

Thed Björk – BMW 320si – 14:e

”Jag gjorde en jättedålig start för att Mattias Andersson inte följde reglerna. Man ska öka från 70 till 100 inför starten, men han höll kvar runt 70. Då fick jag inget varv på motorn och hade ingen fart när starten gick och så får jag straff. Skrattretande. Jag hade en vinnarbil och var på väg mot ledningen med stormsteg innan de tog beslutet.”

Mantorp – Race 1 – Torr bana

1 Mattias Andersson Alfa Romeo 156 14 varv
2 Robert Dahlgren Volvo C30 +1.947
3 Fredrik Ekblom Volkswagen Scirocco +3.081
4 Richard Göransson BMW 320si +3.451
5 Patrik Olsson Volkswagen Scirocco +3.675

9 Jan ”Flash” Nilsson BMW 320si +6.537
14 Thed Björk BMW 320si +17.542

Senaste nytt