Lindland nära att säkra fjärdeplatsen i Carrera Cup

Postat av Johan Meissner kl 20:26

Flash Engineerings Roar Lindland tog ett stort steg mot att säkra fjärdeplatsen i mästerskapet efter en stabil sjätteplats i årets näst sista Carrera Cup-tävling.
– Det känns jättebra, jag är väldigt nöjd med tävlingen. I morgon gäller det att fortsätta köra smart, säger Lindland.

Näst bästa Flash Engineering-förare i dagens tävling var Linus Ohlsson. Egentligen skulle 19-åringen startat femma, men blev flyttad till sista startruta då hans bil var för låg i kontrollen efter kvalet.

Från sista startruta passerade Ohlsson 15 bilar under tävlingen och korsade mållinjen som nionde man.
– Det var självklart surt att bli nerflyttad. Men det var kul att köra upp sig och det blir nya tag till imorgon, säger Ohlsson.

Prins Carl Philip säkrade 12:e plats efter en hård kamp med bland annat Richard Kressner. Ynka 0.065 sekunder skiljde de båda över mållinjen.
– Vi hade en rolig kamp, det var riktigt tight mellan oss över mållinjen, säger Prins Carl Philip.

”Snickar-Matte” Karlsson gjorde sin Carrera Cup-debut i dagens tävling och korsade mållinjen som 18:e man i det 24 bilar starka startfältet.
– Det var ett hårt race! Men jag njöt för fullt och är nöjd med min insats. Imorgon laddar vi om igen, säger ”Snickar-Matte”.

Lindland har 21 poäng i buffert till Jan West om fjärdeplatsen i mästerskapet inför morgondagens tävling. Ohlsson tappade en plats i mästerskapet till sjunde plats, tre poäng bakom Oscar Palm. Prins Carl Philip ligger på tionde plats, bara en poäng bakom Patrik Skoog på nionde plats.

Race 1 – Carrera Cup – Topp 10

1 Fredrik Larsson 14 varv
2 Martin Öhlin +1.643
3 Robin Rudholm +2.430
4 Oscar Palm +2.873
5 Philip Forsman +5.964
6 Roar Lindland +6.952
7 Hampus Rydman +7.570
8 Jan West +7.816
9 Linus Ohlsson +8.184
10 Mattias Stålknapp +8.923

Gå till www.carreracup.se för mer information!

Senaste nytt