Roar Lindland säkrade fjärdeplatsen i Carrera Cup

Postat av Johan Meissner kl 18:39

Roar Lindland säkrade sin position som bäste förare i Carrera Cup Scandinavia bakom tättrion. Norrmannen tog fjärdeplatsen i mästerskapet med tio poäng till närmaste konkurrent.
– Det känns så härligt! Det var en tuff tävling, jag blev inblandad i en krasch framför mig. Jag var rädd för att kylaren skulle ha skadats, men kunde ta mig vidare och säkra precis nog med poäng för fjärdeplatsen, säger Lindland.

Lindland har gjort en markant förbättring på alla områden i årets säsong. Från en 16:e plats i mästerskapet 2009 till 4:e plats 2010.
– Allt har fungerat så bra i år. Teamet har gjort ett kanonjobb och ikväll ska vi fira detta ordentligt, säger Lindland.

Prins Carl Philip hade en tuff tävling och var inblandade i ett par incidenter.
– Det var ett stökigt men väldigt roligt race. Jag var med i ett par fighter och kunde ta mig förbi ett par förare, säger Prins Carl Philip.

Linus Ohlsson fick dessvärre bryta tävlingen efter att en drivaxel gått av.
– Tråkigt sätt att avsluta säsongen på. Men jag hade bra fart i bilen innan incidenten som orsakade skadan, jag kände att jag hade kapacitet för en pallplats, säger Ohlsson.

”Snickar-Matte” Karlsson var på väg mot en sensationell tiondeplats i årets sista Carrera Cup-tävling. Dessvärre blev Flash Engineering-föraren bestraffad för att ha kört om under gulflagg.
– Jag var tyvärr lite för het. Men annars är jag jättenöjd, jag hade nog med fart för att hänga med mitt i fältet, säger ”Snickar-Matte”.

Race 2 – Mantorp – Topp 10

1 Fredrik Larsson 14 varv
2 Oscar Palm +1.850
3 Philip Forsman +2.839
4 Robin Rudholm +3.012
5 Jan West +3.312
6 Mattias Stålknapp +4.246
7 Patrik Skoog +4.606
8 Richard Kressner +8.460
9 Jan Brunstedt +9.574
10 Cemoni Ohlsson +9.903

Mer information på www.carreracup.se!

Senaste nytt