Flash Engineering redo inför Carrera Cup 2011

Postat av Johan Meissner kl 15:53

Flash Engineerings tre Porsche-förare Carl Philip Bernadotte, Roar Lindland och ”Snickar-Matte” Karlsson fick sina nya Porsche 911 GT3 Cup 2011-bilar levererade under Carrera Cups presskonferens i Stockholm idag.
– Det känns otroligt bra att se den nya bilen, jag är mer än redo inför den kommande säsongen, säger Lindland, som slutade fyra Carrera Cup 2010.

Prins Carl Philip kommer att göra sin fjärde säsong för Flash Engineering i Carrera Cup.
– Jag ser fram emot den kommande säsongen och det ska bli mycket kul att få börja arbeta med den nya bilen, säger Prins Carl Philip.

”Snickar-Matte” Karlsson tar steget upp till Carrera Cup Scandinavia efter att ha gjort sin debutsäsong i GT3 Cup Challenge under 2010.
– Det gick bra i fjol och jag fick blodad tand, minst sagt, efter att jag körde Carrera Cup-finalen. Det kommer bli en stor utmaning att ta steget upp till Carrera Cup, men jag ser fram emot det, säger ”Snickar-Matte”.

Medan bilarna transporteras hem till Flash Engineerings lokaler i Karlstad förbereder teamet för utlandstester.
– Vi kommer att köra ett par dagars tester utomlands för att köra in våra chaufförer ordentligt i den nya bilen, en mycket viktig del i vår satsning för 2011, säger teamchef Johan Kvick.

En del i årets Carrera Cup går på legendariska Nürburgring Nordschleife där de svenska teamen kommer att ställas mot de bästa Porsche-teamen runt om i världen. 200 bilar är väntade till start och bland dessa hittar vi Flash Engineerings tre förare.
– Vilken tävling det kommer att bli! Jag har kört en tävling där innan, men i en liten Peugeot och inte i en 450-hästars Porsche. Vi kommer att hårdträna på banan för att förbereda oss, det kommer att behövas, säger Lindland.

27 bilar är preliminäranmälda till Carrera Cup Scandinavia 2011, säsongen startar den 22/23:e april på Jyllandsringen i Danmark. Klicka här för mer information om Carrera Cup!

Senaste nytt