Flash anställer stjärningenjören John Morton

Postat av Johan Meissner kl 15:58

Erfarne ingenjören John Morton kommer att jobba med Flash Engineering i the Scandinavian Touring Car Championship 2011, en ingenjör med 14 BTCC-titlar bakom sig.
– Vi är mycket glada över att ha med John i teamet. Han kommer tillsammans med Colin att vara en viktig del i Flash Engineerings framgångar i år, säger Jan ”Flash” Nilsson.

Engelsmannen har arbetat i 14 år inom motorsport, har varit både ingenjör och chefsdesigner för stora BTCC-team som Triple Eight Vauxhall, BMW Dealer Team UK och senast West Surrey Racing, där han tog BTCC-titeln 2009 tillsammans med Turkington.
– Flash Engineering är ett välorganiserat och konkurrenskraftigt team. Jag ser verkligen fram emot att jobba med den här nya utmaningen, speciellt då STCC ser ut att bli minst lika starkt som BTCC och WTCC i år. Vi har en spännande säsong framför oss, säger Morton.

Morton kommer att arbeta tillsammans med Turkington under årets STCC-säsong, en förare som Morton känner väl.
– Jag har jobbat med Colin under två säsonger och trivs bra med honom. Han är mycket enkel att jobba med som chaufför och är extremt motiverad i allt han gör, säger Morton.

Precis som för Turkington blir det en stor utmaning även för Morton att ge sig an de helt nya banorna i Sverige och Danmark.
– Att jobba med nya banor och ett nytt team är en positiv sak för mig, det ger en helt ny utmaning. Och faktumet att vi tävlade i WTCC förra året med många nya banor ger mig ett starkt förtroende om att vi kan ta oss an toppen av STCC i år. En av förmågorna som Colin besitter är att han lär sig banor snabbt och har tålamodet att hitta det där lilla extra som krävs för att vara med i toppen i kval och tävlingar, säger Morton.

Engelske ingenjören Toby Phillips, som har jobbat med Flash Engineering sedan 2008, fortsätter och kommer att ha hand om Jan ”Flash” Nilssons BMW. Flash Engineerings tredje ingenjör Paul Ridgeway kommer att ansvara för teamets Porsche-förare i Carrera Cup Scandinavia.

Ingenjörernas första uppdrag med Flash Engineering i år blir när försäsongstesterna drar igång i slutet av mars.

Fakta – John Morton

2010 – Ingenjör för Colin Turkington/West Surrey Racing i WTCC (1 seger, 4 pallplatser)
2009 – Ingenjör för Colin Turkington/West Surrey Racing i BTCC (BTCC-titel)
2008 – Ingenjör för Mat Jackson/BMW Dealer Team UK i BTCC (2:a i BTCC)
2007 – Ingenjör för Fabrizio Giovanardi/Triple Eight (BTCC-titel)
2005 – Ingenjör för Yvan Muller/Triple Eight (2:a i BTCC)
2004 – Ingenjör för James Thompson/Triple Eight (BTCC-titel)
2003 – Ingenjör för James Thompson/Triple Eight i BTCC (2:a i BTCC)
2002 – Ingenjör för James Thompson/Triple Eight i BTCC (BTCC-titel)
2001 – Ingenjör för Jason Plato/Triple Eight i BTCC (BTCC-titel)

Morton har varit chefsdesigner för Vauxhall-teamet Triple Eight Engineering i BTCC mellan åren 2000 till 2007 och var ansvarig för Vauxhall Vectran (2 förartitlar, 3 märkestitlar), Vauxhall Astra Sport Hatch (1 märkestitel) och Vauxhall Astra Sport (4 förartitlar, 4 märkestitlar).

Senaste nytt