Colin Turkington målinriktad inför premiärtest

Postat av Johan Meissner kl 12:16

Om mindre än en månad kör BTCC och WTCC-segraren Colin Turkington sitt premiärtest för Flash Engineering och Nordirländaren är målinriktad.
– Nu kommer vi att lägga grunden för årets säsong. Jag ser verkligen fram emot testet, säger Turkington.

Årets första test sker på Knutstorp i Skåne den 4:e april och Turkington förbereder sig med filmer och simulatorer.
– Jag har pluggat in filmerna från fjolårets STCC och kört alla banorna på datorn. Men det finns inget som slår att vara på banorna och testa, det är det enda sättet att lära sig banornas detaljer på allvar, säger Turkington.

Dubbla STCC-mästaren Jan ”Flash” Nilsson kommer att vägleda Turkington på alla banorna inför säsongen.
– Jag har ont om tid för att lära mig alla banor, speciellt i jämförelse med erfarenheten som mina konkurrenter har av banorna i Sverige och Danmark. Men jag kommer luta mig på Jans erfarenhet, det finns ingen som har tävlat längre i STCC än honom och jag tvivlar inte på att han kan lära mig allt jag behöver veta, säger Turkington.

En annan person Turkington kommer att jobba nära med under säsongen är ingenjören John Morton som har 14 BTCC-titlar bakom sig. De båda har arbetat framgångsrikt under de två senaste säsongerna och fortsätter samarbetet tillsammans med Flash Engineering i år.
– Jag är mycket glad över att mitt samarbete med John fortsätter. Han vet hur man ställer in BMW:n så att den passar mig oavsett bana, det i kombination med Flash Engineerings kunskaper kommer ge oss ett mycket starkt paket i år, säger Turkington.

Även ”Flash” är förväntansfull inför de nya erfarenheter som trion kan kombinera ihop.
– Vi har arbetat med BMW-bilarna i fem år nu och har mycket bra koll på dem. Turkington och Morton kommer bli ett ypperligt bidrag till vårt arbete och finjustering av detaljer. Detta stärker oss betydligt till STCC-säsongen 2011, säger ”Flash”.

Premiären av STCC 2011 är bara 41 dagar bort i skrivande stund, men Turkington är försiktig i sina förväntningar.
– Det är för tidigt att säga ännu så länge. Men min ambition är att ta bilen i mål och plocka poäng i början av säsongen. Jag vet hur starkt mästerskapet är och vilken utmaning jag har framför mig. Mitt sikte ligger på pallplatser inledningsvis, det känns som ett realistiskt mål, säger Turkington.

Bild: PSP Images

Senaste nytt