Givande testarbete på Mantorp Park

Postat av Johan Meissner kl 16:23

Flash Engineerings intensiva testprogram inför STCC-säsongen 2011 fortsätter. Under måndagen testade teamet på Mantorp Park.
– Äntligen fick vi en strålande testdag med mycket körning och ett givande arbete med inställningar, säger Jan ”Flash” Nilsson.

Under en strålande sol och temperaturer runt 20 grader var förhållandena perfekta för Colin Turkington att lära sig Mantorp-banan.
– Det har gått bra idag, vi har både kört kvalsimulering och tävlingsdistanser. Mantorp påminner mer om de stora banorna i England, den är snabb, bred och har en skön karraktär, säger Turkington.

Med på testet var även Flash Engineerings tre Porsche Carrera Cup-förare Prins Carl Philip, Roar Lindland och ”Snickar-Matte” Karlsson.
– Detta är min tredje testdag och det känns bättre och bättre. Premiären är runt hörnet, mästerskapet är tuffare än någonsin och jag hoppas på topp tio-placeringar i år. Ett tufft mål, men något tydligt att sikta mot, säger Prins Carl Philip.

På onsdag fortsätter Flash Engineering testprogrammet med det första officiella STCC-testet för året på Knutstorp tillsammans med resten av startfältet.

Senaste nytt