Porsche-premiär för Carl Philip, Roar & Snickar-Matte

Postat av Johan Meissner kl 16:27

I helgen inleds årets Porsche Carrera Cup Scandinavia-säsong i Danmark. Flash Engineerings tre Porsche-förare Prins Carl Philip, Roar Lindland och ”Snickar-Matte” Karlsson är redo.
– Vintern är över, testsäsongen har gått bra och jag är mer än redo för en ny säsong, säger Lindland.

Norrmannen Lindland gjorde sin bästa säsong någonsin i fjol och slutade precis utanför pallplats i mästerskapet på fjärde plats. Till årets säsong vill 33-åringen befästa sin plats i topp fem.
– Min målsättning är att fortsätta slåss i topp fem. Motivationen inför säsongen är mycket hög, arbetet med teamet och min ingenjör under testsäsongen har fungerat strålande, säger Lindland.

Stallkompis Prins Carl Philip inleder sin fjärde säsong i Porsche Carrera Cup. Fjolåret blev hans starkaste säsong hittills med två sjätteplatser som bästa resultat.
– Mitt mål för i år ligger på topp tio-placeringar. Det är ett tufft mål, men något tydligt att sikta mot, säger Prins Carl Philip.

Flash Engineering-föraren har genomfört tre testdagar inför årets säsong, med hårt arbete för att lära känna den nya och förbättrade Porsche 911 GT3 Cup-bilen.
– Det tog ett tag att komma underfund med allt som är nytt, men jag trivs med den nya bilen och jag ser fram emot en spännande säsong, säger Prins Carl Philip.

”Snickar-Matte” Karlsson står inför sin första Porsche Carrera Cup-säsong och en stor utmaning. Fjolårets säsong i systerserien GT3 Cup Challenge var 37-åringens första racingsäsong någonsin.
– Jag kommer börja lugnt och sedan successivt öka under säsongens gång. Det är mycket som är nytt och jag har en hel del att lära mig, säger ”Snickar-Matte”.

”Snickar-Matte” slogs om titeln i GT3 Cup Challenge förra året, men har blygsamma ambitioner inför sitt steg upp till Carrera Cup.
– Jag siktar inte så högt upp ännu resultatmässigt. Framförallt så vill jag spöa mig själv och fortsätta att ta steg framåt. Vi har haft en bra försäsong med tester, det gör att jag har en helt annan trygghet inför säsongen, säger ”Snickar-Matte”.

Tidsschema – Jyllandsringen

Fredag 22/4
10.40 – Test
15.15 – Kval

Lördag 23/4
11.00 – Race 1
14.30 – Race 2

TV-tider – Carrera Cup/STCC

Viasat Motor
Lördag 23/4
12.30 – STCC-studion
13.05 – Race 1, STCC
14.30 – Race, Porsche Carrera Cup
15.25 – Race 2, STCC

SVT
Söndag 24/4
15.00 – 16.00 – SVT1

Ytterligare information

Klicka här för biljetter och information om Jyllandsringen.
Klicka här för information om förare och team i Carrera Cup 2011.

Jyllandsringen för ett år sedan

Race 1:
1 Fredrik Larsson
2 Robin Rudholm
3 Martin Öhlin

Race 2:
1 Fredrik Larsson
2 Martin Öhlin
3 Jocke Mangs

Snabbaste varv:
Fredrik Larsson – 1:09.194

Pole position:
Fredrik Larsson – 1:08.671

Senaste nytt