Starkt Carrera Cup-test för Flash Engineering

Postat av Johan Meissner kl 20:14

Flash Engineerings tre Porsche-förare gjorde en stark insats i årets första officiella Porsche Carrera Cup Scandinavia-test på Karlskoga-banan. Snabbast av de tre var norrmannen Roar Lindland på sjunde plats.
– Mitt mål var att komma under 1:05 och det lyckades jag med. Jag var bara halvsekunden från snabbaste tid och det är jag väldigt nöjd med, säger Lindland.

En annan förare som imponerade var ”Snickar-Matte” Karlsson med nionde snabbaste tid. ”Snickar-Matte” gjorde racingdebut förra året och gör sin första säsong i Carrera Cup i år.
– Vi har haft två klockrena testdagar och jag är verkligen nöjd. Jag kan knappt bärga mig inför säsongspremiären, säger ”Snickar-Matte”.

Carrera Cup-testet på Karlskoga var Prins Carl Philips första test för året medan stallkompisarna Lindland och ”Snickar-Matte” har kört tre dagar på Knutstorp och Jyllandsringen. Prins Carl Philip satte tionde snabbaste tid och arbetade hårt med att lära känna den nya Carrera Cup-bilen.
– Det blir som att börja om från början igen med inställningarna för den nya bilen. Men jag börjar komma igång och det fungerade mycket bättre idag, jag trivs med den nya bilen, säger Prins Carl Philip.

Nästa test för Flash Engineerings Porsche-förare är planerat till Mantorp Park på måndag.

Dag två – Carrera Cup-test Karlskoga – Topp 10

1 Johan Kristoffersson 1:04.393
2 Robin Rudholm +0.039
3 Jocke Mangs +0.236
4 Oscar Palm +0.239
5 Cralle Lindholm +0.439
6 Lars-Bertil Rantzow +0.548
7 Roar Lindland +0.592
8 Daniel Haglöf +1.045
9 Matte Karlsson +1.189
10 Carl Philip Bernadotte +1.381

Mer information på www.carreracup.se!

Senaste nytt