Turkington kämpar sig till sjunde plats i premiären

Postat av Johan Meissner kl 13:51

Colin Turkington kämpade sig till en sjundeplats i årets första STCC-tävling på Jyllandsringen i Danmark.
– Det var hårt arbete! Bilen var fantastisk, vi har en riktigt bra setup för tävlingen och det bådar gott för andra tävlingen, säger Turkington.

Jan ”Flash” Nilsson korsade mållinjen som nionde man efter att ha kämpat hårt med konkurrent Patrik Olsson.
– Det var en kaotisk start, jag tappade några platser som jag kunde återta på första varvet. Tyvärr fick jag flytta lite på Patrik, turbobilarna är ju omöjliga på rakorna. Jag ska gå till honom nu och förklara min ”Tyson-stil”, säger ”Flash”.

Turkington låg länge som åttonde man i tävlingen, men på de sista varven lyckades han ta sig förbi Mattias Andersson.
– Det är svårt att köra om här, men jag kände tidigt att jag hade en snabbare bil än Mattias och jag lyckades ta mig förbi i slutet. Totalt sett är jag nöjd, planen var att plocka poäng tidigt i år och det har vi lyckats med so far, säger Turkington.

I och med den omvända startordningen kommer Turkington att starta tvåa i den andra tävlingen, ”Flash” nia.

Jyllandsringen – Race 1 – Torr bana

1 Jason Watt SEAT León 16 varv
2 Tommy Rustad Volvo C30 +0.342
3 James Thompson Volvo C30 +1.029
4 Rickard Rydell Chevrolet Cruze +1.315
5 Roger Eriksson SEAT León +1.839

7 Colin Turkington BMW 320si +2.718
9 Jan ”Flash” Nilsson BMW 320si +7.427

Senaste nytt