Jan ”Flash” Nilsson tar 34:e STCC-segern

Postat av Johan Meissner kl 17:09

50-åriga Jan ”Flash” Nilsson slog hela eliten i STCC och säkrade sin 34:e seger på Mantorp Park idag.
– Underbart! För att vara helt slut som förare så får man väl säga att det här är godkänt, säger ”Flash”.

Colin Turkington körde upp sig från sista startruta till tionde plats och plockade sista poängen i tävlingen.
– Det har varit en svår dag för mig idag. Den poängen jag fick med mig kanske blir väldigt viktig i slutet av mästerskapet, säger Turkington.

”Flash” startade tvåa men var uppe i ledning redan i andra kurvan. Efter det kunde han dra ifrån och köra över mållinjen som ohotad segrare.
– Bilen är strålande i tävlingen och jag hade allt under kontroll. Nu ska vi gå igenom vad som har varit bra och dåligt i helgen och förhoppningsvis fortsätta på topp i Göteborg, säger ”Flash”.

STCC fortsätter på Göteborg City Race Arena om fyra veckor dit ”Flash” och Turkington kommer på delad femteplats i mästerskapet.
– Jag tappade en del poäng i helgen, men Jannes seger och vår speed i bilarna är en riktig boost för hela teamet. Jag ser fram emot Göteborg och hoppas på att kunna klättra i mästerskapet där, säger Turkington.

De båda Flash Engineering-förarna har 24 poäng upp till mästerskapsledning och i teammästerskapet ligger Flash Engineering på delad tredjeplats, bara 16 poäng från ledning.
– Jag hade 40 poäng upp till ledning inför Mantorp, nu har jag ”bara” 24. Allt är möjligt inför fortsättningen av säsongen, säger ”Flash”.

Mantorp Park – Race 2 – Torr bana

1 Jan ”Flash” Nilsson BMW 320si 14 laps
2 Tommy Rustad Volvo C30 +1.137
3 Tomas Engström Honda Accord +9.188
4 Rickard Rydell Chevrolet Cruze +9.598
5 James Thompson Volvo C30 +10.218

10 Colin Turkington BMW 320si +13.802

Senaste nytt