Lindblom säkrar dubbla pallplatser i racingdebuten

Postat av Johan Meissner kl 10:07

Wictor Lindblom fick en flygande start på sin racingkarriär när han säkrade dubbla pallplatser i helgens Porsche GT3 Cup Challenge-premiär.
– Jag är supernöjd, riktigt härligt att komma på pallen i debuten, säger Lindblom.

20-åringen har uteslutande tävlat i gokart tidigare och gör i år sin första racingsäsong för Flash Engineering i GT3 Cup Challenge.
– Porschen är en utmanande, kompetent och rolig bil att tävla i. Målet för säsongen blir att lära mig så mycket som det bara går och samla erfarenhet för framtiden, säger Lindblom.

Lindblom kvalade in på femte plats inför premiärtävlingen, under sekunden från snabbaste tid. Flash Engineering-föraren jagade sedan ikapp Magnus Dybeck i första tävlingen och kämpade hårt för att försöka ta andraplatsen.
– Tävlingen fungerade bra, jag var snabbare än Dybeck, tyvärr jag hittade ingen möjlighet att köra om. Men jag är jättenöjd med en tredjeplats, säger Lindblom.

I andra tävlingen repeterade Lindblom tredjeplatsen efter att ha tagit sig förbi Johan Löfqvist på det andra varvet.
– Detta var inte en helt fel säsongsstart, jag är nöjd! Jag tog in lite på tätduon, men inte tillräckligt. Detta lovar gott inför fortsättningen av säsongen, säger Lindblom.

Nästa tävling för Lindbloms del blir årets andra Porsche GT3 Cup Challenge-tävling på Karlskoga-banan den 4-5 juni.

Senaste nytt