Nya utmaningar för Flash Engineerings Porsche-trio

Postat av Johan Meissner kl 16:20

Nya utmaningar väntar för Flash Engineerings Porsche-trio som tävlar på Knutstorp i helgen.
– Mitt mål är att fortsätta i samma stil som på Jyllandsringen och etablera mig som en stabil förare i toppen, säger Lindland.

Stallkompis Prins Carl Philip ligger på nionde plats i mästerskapet efter att ha gjort en stark säsongsinledning med, bland annat, personbästa i kvalet med sjätte plats.
– Säsongsinledningen var okej, vi hade bra med speed. Knutstorp är en helt annorlunda bana jämfört med Jyllandsringen. Jag trivs betydligt bättre här och ser fram emot en bra tävlingshelg, säger Prins Carl Philip.

”Snickar-Matte” Karlsson hade en tuff debuthelg i Carrera Cup på Jyllandsringen när han blev avtryckt redan på första varvet.
– Jag har lagt Jyllandsringen bakom mig och har full fokus framåt. Knutstorp är en bana som jag har betydligt mer erfarenhet av, säger ”Snickar-Matte”.

”Snickar-Matte” och Lindland testade på Knutstorp tidigare under våren och båda två har laddat upp med extra körning efter premiären för två veckor sedan.
– Jag körde ett långlopp i GT3 Cup Challenge förra helgen och det var precis vad jag behövde. Bra resultat, mycket körning och en bra känsla i kroppen inför Knutstorp, säger ”Snickar-Matte”.

Stallkompis Lindland har varit på förarkurs hos experten Rob Wilson i England och har sina ambitioner inför Knutstorp klara.
– Jag kommer kämpa hårt för att hålla mig inom topp fem, jag är laddad och ser fram emot helgens utmaningar, säger Lindland.

Tidsschema – Knutstorp

Fredag 6/5
11.00 – Test
15.10 – Kval

Lördag 7/5
10.55 – Race 1
14.50 – Race 2

TV-tider – STCC/Carrera Cup

Viasat
Lördag 7/5
12.30 – STCC-studion
13.05 – Race 1, STCC
14.30 – Race, Porsche Carrera Cup
15.25 – Race 2, STCC

SVT
Söndag 8/5
15.00 – 16.00 – SVT1

Ytterligare information

Klicka här för biljetter och information om Knutstorp.
Klicka här för information om förare och team i Carrera Cup 2011.

Knutstorp för ett år sedan

Race 1:
1 Edward Sandström
2 Oscar Palm
3 Robin Rudholm

Race 2:
1 Robin Rudholm
2 Cemoni Ohlsson
3 Edward Sandström

Snabbaste varv:
Fredrik Larsson – 59.281

Pole position:
Robin Rudholm – 59.206

Senaste nytt