Prins Carl Philips bästa tävlingshelg någonsin

Postat av Johan Meissner kl 00:16

Prins Carl Philip följde upp sitt personbästa från kvalet med att plocka sin första topp fem-placering någonsin i Porsche Carrera Cup Scandinavia på Mantorp Park.
– Femte plats är bra, jag är väldigt nöjd med den här tävlingen, säger Prins Carl Philip.

Flash Engineering-föraren kvalade in på sjunde plats, åtta tiondelar från dubbla Carrera Cup-mästaren Robin Rudholm, och körde i mål som femte man i helgens första tävling efter att ha kämpat sig förbi unga talangen Philip Forsman.
– Det har fungerat bra i stort sett hela helgen. Jag startade sjua och fick en helt okej start. Sedan kunde jag köra om Forsman och dra ifrån, ett underbart resultat, säger Prins Carl Philip.

Stallkompis Roar Lindland hade en strulig helg med tionde plats i kvalet trots lovande form under testet där han var femte snabbast. Norrmannen bröt sedan första tävlingen men kunde köra upp sig till sjunde plats i andra tävlingen.
– Det kan bli så här i racing ibland. Jag hade varit nöjd med andra tävlingen om jag blev sexa. Men med tanke på omständigheterna fick jag väl med mig okej med poäng även om avståndet växte lite till fjärdeplatsen i mästerskapet. Jag siktar på att vara tillbaka i toppen i Göteborg, säger Lindland.

Även ”Snickar-Matte” Karlsson tvingades bryta första tävlingen på grund av skador på bilen. I andra tävlingen blev han, precis som på Knutstorp, snuvad på en topp tio-placering med bara en positions marginal.
– Jag är inte nöjd, jag hade betydligt snabbare på varvtider på det tidigare testet än vad jag hade i kvalet. Dessutom var det fortfarande något som spökade något i växellådan. Men jag är ändå nöjd med mitt pace i tävlingen, det är bara att komma igen i Göteborg, säger ”Snickar-Matte”.

Lindland ligger fortsatt på femte plats i mästerskapet, 67 poäng från mästerskapsledning. Prins Carl Philip klättrade till tionde plats i poängen, sju poäng bakom Daniel Haglöf, och var sjätte bästa poängplockare i helgen.

Porsche Carrera Cup Scandinavia fortsätter om fyra veckor på Göteborg City Race Arena.

Race 1 – Mantorp Park – Topp 10

1 Robin Rudholm 10 varv
2 Johan Kristoffersson +1.358
3 Oscar Palm +1.638
4 Linus Ohlsson +2.151
5 Carl Philip Bernadotte +10.689
6 Philip Forsman +11.917
7 Mattias Stålknapp +12.671
8 Jan West +13.265
9 Patrik Skoog +14.616
10 Richard Kressner +26.072

Race 2 – Mantorp Park – Topp 10

1 Robin Rudholm 14 varv
2 Linus Ohlsson +1.147
3 Johan Kristoffersson +2.058
4 Oscar Palm +5.972
5 Jan West +10.467
6 Daniel Haglöf +12.856
7 Roar Lindland +13.726
8 Mattias Stålknapp +21.295
9 Carl Philip Bernadotte +23.476
10 Patrik Skoog +24.942

Klicka här för mer information!

Senaste nytt