Tre dagars äventyr i Mille Miglia

Postat av Johan Meissner kl 21:20

Tre dagars äventyr i Mille Miglia 2011 för Jan ”Flash” Nilsson och Prins Carl Philip är över.
– Vi har åkt 150 mil i 30 graders värme, i regn, i mörker, över berg, i dalar, på motorvägar, i småstäder och storstäder. Jag hade inte insett hur mäktig tävlingen verkligen är, säger ”Flash”.

De båda Flash Engineering-förarna turades om att köra Porsche 550 Spydern under tävlingen som gick på vägar mellan Bologna och Rom.
– En underbar tävling. Spännande, roligt och utmanande, säger Prins Carl Philip.

Sträckorna gick på öppna vägar där det gällde att köra efter en förutbestämd idealtid.
– Det var minst sagt en utmaning att ta sig igenom rusningstid i Rom och samtidigt ha koll på idealtiden, säger ”Flash”.

Intresset för tävlingen är stort med enorma åskådarskaror och en ordentlig uppslutning av biltillverkare världen över.
– Bilindustrin och politiker i Sverige borde skicka representanter till tävlingen för att se hur man vårdar och skapar känslor för sitt varumärke. Jag är otroligt imponerad över hur tävlingen och kringarrangemangen genomfördes, säger ”Flash”.

Med Mille Miglia 2011 i mål ligger fokus för ”Flash” och Prins Carl Philip på nästa STCC och Porsche Carrera Cup-tävling på Mantorp Park i helgen.
– Vi är redo för fortsättningen av säsongen, vi testar på torsdag inför helgen och nu är det dags att växla upp, säger ”Flash”.

”Flash” och Prins Carl Philip tävlade i Team State of Art tillsammans med de två holländska prinsarna Maurits och Bernhard van Oranje-Nassau, till höger i bilden ovan, samt före detta F1-föraren Gijs Van Lennep och tidigare nederländske premiärministern Jan Peter Balkenende, till vänster i bilden ovan.

Senaste nytt