Turkington mästerskapstvåa efter ny pallplats

Postat av Johan Meissner kl 17:15

Colin Turkington kammade hem sin andra pallplats på två tävlingshelger med en tredjeplats i andra STCC-tävlingen på Knutstorp idag. Flash Engineering-föraren går upp som ny tvåa i mästerskapet, bara tio poäng från ledningen.
– Vi har fått med oss riktigt bra poäng från den här helgen och det jag verkligen är nöjd med är hur bilen fungerar, den är helt fantastisk, säger Turkington.

Dubbla STCC-mästaren Jan ”Flash” Nilsson klättrade tre platser och körde i mål som sjua efter att ha startat från tionde startruta.
– Tyvärr drabbades jag av tekniska problem den här helgen, precis som under premiären. Men jag är ändå rätt nöjd med en tiondeplats och en sjundeplats, vi har fått ordning på problemen och jag hoppas på att slåss i toppen på Mantorp, säger ”Flash”.

Turkington var inledningsvis tvåa i tävlingen efter en mycket stark start. I slutet av tävlingen tog sig Johan Stureson förbi, men Turkington var ändå nöjd.
– Det är ett långt mästerskap och det handlar att hela tiden plocka poäng i början av säsongen. Jag är nöjd med våra två tävlingar här och jag hoppas kunna ta min första seger på Mantorp, säger Turkington.

Med fyra deltävlingar körda av årets Scandinavian Touring Car Championship ligger Turkington på andra plats och stallkompis ”Flash” på tolfte plats. I teammästerskapet ligger Flash Engineering på tredje plats, bara två poäng från andraplatsen.
– Vi har fått en bra start på säsongen. Turkington har anpassat sig anmärkningsvärt snabbt till de skandinaviska banorna och får vi till det tekniska strulet för ”Flash” så ser det riktigt bra ut för fortsättningen, säger stallchef Johan Kvick.

STCC fortsätter på Mantorp Park om två veckor.

Knutstorp – Race 2 – Torr bana

1 Mattias Andersson Alfa Romeo 156 19 varv
2 Johan Stureson BMW 320si +0.564
3 Colin Turkington BMW 320si +1.145
4 Patrik Olsson Volkswagen Scirocco +2.381
5 Tommy Rustad Volvo C30 +3.050
6 Fredrik Ekblom Volkswagen Scirocco +3.858
7 Jan ”Flash” Nilsson BMW 320si +4.157

Senaste nytt