”Flash” kör upp sig till poängplats Göteborg

Postat av Johan Meissner kl 14:01

Jan ”Flash” Nilsson körde upp sig till tionde plats från 13:e startruta och säkrade sista poängen i helgens första tävling på Göteborg City Race Arena.
– Det var en hård tävling, men jag är faktiskt nöjd. Bilen var riktigt bra och vi ska göra en förändring till andra tävlingen, så ska vi försöka ta lite fler poäng, säger ”Flash”.

Turkington startade på elfte plats men tappade ett par platser i startkaoset. Nordirländaren jagade sedan ifatt konkurrenterna framför sig och passerade två bilar innan målflagg.
– Jag tappade en hel del på första varvet, det var en riktig trafikstockning. Men som Jan säger så är bilen riktigt bra och jag hoppas kunna klättra i andra tävlingen, säger Turkington.

”Flash” höll högt tempo och tog sig bland annat förbi Patrik Olsson med en stark omkörning in i sista kurvan.
– Vi ligger bra till i jämförelse med de andra BMW-bilarna vad det gäller varvtid. Bilen är dessutom riktigt bra under inbromsning, så det är bara nya tag till andra tävlingen, säger ”Flash”.

Dagens andra tävling börjar 15.35 och Flash Engineering-duon kommer att starta på samma plats de körde i mål på: ”Flash” tia och Turkington elva.

Göteborg – Race 1 – Torr bana

1 Rickard Rydell Chevrolet Cruze 24 laps
2 Fredrik Ekblom Volkswagen Scirocco +0.985
3 James Thompson Volvo C30 +3.964
4 Tomas Engström Honda Accord +5.046
5 Johan Stureson BMW 320si +5.873

10 Jan ”Flash” Nilsson BMW 320si +16.968
11 Colin Turkington BMW 320si +18.258

Senaste nytt