Jan ”Flash” Nilsson spelar sig själv i Bilar 2

Postat av Johan Meissner kl 10:20

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GPkDW_nETWU[/youtube]

Jan ”Flash” Nilsson har fått en roll i uppföljaren till den hyllade Disney/Pixar-filmen Bilar, som har premiär den 5:e augusti.
– När jag fick samtalet att jag fick ge mitt eget namn till en karaktär i en Disney-film så blev jag så stolt att jag fick tårar i ögonen. Det känns helt fantastiskt, man har en så lång relation med Disney-filmer sedan man var barn, säger ”Flash”.

Sverige är ett av tre länder i världen som har fått en unik karaktär i filmen och ”Flash” spelar sig själv i form av en blå-gul bil. Den dubbla STCC-mästaren var nyligen i Stockholm för att spela in rösten till sin karaktär.
– När jag ställde mig framför mikrofonen och Blixten McQueen brakade fram och sa ”Tjenare Flash!” fick jag inte fram ett ord. Jag blev så förvånad över att höra mitt eget namn i en Disney-film, så det blev ett par omtagningar, säger ”Flash” med ett skratt.

”Flash” ligger på femte plats i årets STCC efter att ha dominerat och segrat i den senaste tävlingen på Mantorp Park för tre veckor sedan. Nästa helg tävlar STCC på Göteborg City Race Arena och ”Flash” hoppas på nya framgångar, stärkt av sin roll i Bilar 2.
– Det händer väldigt många positiva grejer i mitt liv just nu. Först körde jag Mille Miglia med Prins Carl Philip i min drömbil, sedan segrade jag och satte snabbaste varv i båda tävlingarna på Mantorp och nu får jag vara med i Bilar 2. Jag surfar fram på en upplevelsevåg just nu som kommer stärka mig ytterligare i Göteborg, säger ”Flash”.

Bilar 2 är den 12:e filmen från Disney/Pixar, som ligger bakom jättesuccéerna Toy Story 3, Upp, Wall-E, Råttatouille, Superhjältarna, Hitta Nemo, Monsters Inc., Toy Story, Ett småkryps liv och Toy Story 2.

För regin svarar Oscarbelönade John Lasseter som regisserade den första filmen Bilar, samt Toy Story, Toy Story 2, Toy Story 3, Råttatouille, Monsters Inc m.fl. De amerikanska rösterna görs av bl a Owen Wilson som Blixten McQueen (som även gjorde rösten i första filmen), Michael Caine (Finn McMissile) och Emily Mortimer (Holley Shiftwell).

För mer information om Bilar 2 – besök: www.disney.se/bilar

Senaste nytt