Lindland sexa i kaotiskt Porsche Carrera World Cup

Postat av Johan Meissner kl 16:22

Roar Lindland körde hem sjätte plats bland de skandinaviska förarna i Porsche Carrera World Cup-tävlingen på Nürburgring Nordschleife.
– Det känns helt okej, jag är nöjd och tävlingen var precis så utmanande som jag förväntade mig. Sjätte plats är bra med tanke på förutsättningarna, säger Lindland.

Ett ösregn några timmar innan start gjorde att Flash Engineering-trion fick ge sig ut på banan för första gången på blött underlag i tävlingen.
– Det var minst sagt utmanande att ge sig ut på Nürburgring i regn för första gången i tävlingen. Jag kunde inte ens se bakljusen på bilen framför i starten, trots att han bara var en meter framför mig, på grund av all spray. Den här tävlingen liknar inget jag någonsin gjort i mitt liv, definitivt ett minne för livet, säger Lindland.

Prins Carl Philip tvingades dessvärre bryta på första varvet efter att ha missat en bromspunkt i Aremberg och slagit i räcket.
– Det var givetvis ett tråkigt slut på tävlingen. Men så blir det i racing ibland när man ligger på gränsen, speciellt här på Nürburgring där det inte finns något utrymme för misstag, säger Prins Carl Philip.

”Snickar-Matte” Karlsson gjorde ett av sina bästa resultat någonsin och körde in på en tionde plats bland de skandinaviska kategori 1-förarna och en total 65:e plats.
– Förutsättningarna hade ändrat sig totalt till tävlingen och det var massor av nya saker att lära sig med nya spårval, att publiken har målat med färg på banan och så vidare. Starten var det absolut brutalaste jag någonsin gjort. Totalt sett är jag nöjd, jag tog mig i mål, bilen är hel och jag fick med mig poäng, säger Karlsson.

Lindland ligger fortsatt på femte plats i mästerskapet, nu 23 poäng bakom fjärdeplacerade Linus Ohlsson, inför fortsättningen av Porsche Carrera Cup Scandinavia på Karlskoga-banan den 13:e augusti.
– Det ser bra ut inför fortsättningen av säsongen. Nu har vi ett välbehövligt uppehåll och när vi kommer tillbaka ska jag ladda för pallplats, säger Lindland.

Race – Nürburgring – Porsche Carrera Cup Scandinavia

1 (26) Johan Kristoffersson 6 varv
2 (30) Robin Rudholm +19.081
3 (37) Oscar Palm +56.531
4 (44) Mattias Stålknapp +1:06.573
5 (48) Lars-Bertil Rantzow +1:13.805
6 (49) Sveinung Tinnes Mork +1:16.033
7 (50) Roar Lindland +1:19.219
8 (51) Philip Forsman +1:19.988
9 (52) Patrik Skoog +1:24.729
10 (54) Daniel Haglöf +1:41.181
11 (65) Matte Karlsson +1 varv
DNF Jan Brunstedt
DNF Carl Philip Bernadotte

Total placering inom parantes.

Klicka här för kompletta resultat!

Klicka här för mer information om tävlingen!

Senaste nytt