Colin Turkington kör WTCC på Donington Park

Postat av Johan Meissner kl 11:22

Flash Engineerings stjärnförare Colin Turkington kommer att köra WTCC-deltävlingen på Donington Park nästa helg.
– Jag fick ett erbjudande i sista minuten och det passar mig utmärkt då vi har semesteruppehåll i STCC, säger Turkington.

Turkington kommer att tävla för det tyska stallet Wiechers-Sport i en BMW 320 TC.
– Det är otroligt roligt att ett tyskt BMW-team vill använda Colin som förare i en VM-tävling. Colin är en fantastisk förare och alla på Flash Engineering önskar honom ett stort lycka till, säger ”Flash”.

Turkington gjorde inhopp i WTCC förra året där han, bland annat, tog en seger och tre pallplatser. Men Nordirländaren vill hålla sina förväntningar låga inför helgen.
– Jag hade ett par bra resultat förra året, men det är annorlunda nu med ett nytt team och en ny bil, säger Turkington.

I och med nya motorregler i WTCC så kommer Turkington att köra en BMW som är identisk chassimässigt med den BMW han tävlar med i STCC för Flash Engineering, men som har en ny 1.6-liters turbomotor på ungefär 320 hästar.
– Det ska bli intressant att köra den nya motorn och BMW:n har visat sig vara stark i WTCC, säger Turkington.

Efter tävlingen i England kommer Turkington återvända till Sverige för fortsättningen av STCC på Karlskoga-banan den 13:e augusti.
– Jag ser fram emot tävlingen och hoppas på ett bra resultat. Men som det ser ut nu blir det inte fler WTCC-tävlingar i år. Mitt huvudfokus ligger på STCC med Flash Engineering och vi hade ett bra resultat senast i Falkenberg som jag hoppas att vi kan fortsätta med i Karlskoga, säger Turkington.

Följ tävlingarna på Donington Park nästa helg via Eurosports livesändningar i TV samt på www.touringcartimes.com.

Senaste nytt