Colin Turkington kvalar åtta i Falkenberg

Postat av Johan Meissner kl 18:27

Colin Turkington tog sig vidare till andra kvalomgången och säkrade åttonde plats på startuppställningen inför morgondagens första tävling i Falkenberg.
– Jag är rätt nöjd, vi har hittat en massa tid från de tidigare testpassen, minst tre tiondelar och känslan är bra i bilen, säger Turkington.

Värre var det dock för Jan ”Flash” Nilsson som kommer att starta som 15:e man i morgon och var fem tiondelar från snabbaste tid.
– Det var ett katastrofkval. De nya däcken är bara snabba i ett varv och jag fick en SEAT framför mig på mitt snabbaste varv. Efter det överstyrde bilen en hel del och jag kunde inte förbättra min tid. Det kommer att bli en otroligt tuff tävling i morgon, säger ”Flash”.

Turkington startar åtta för tredje gången i år, bara fyra tusendelar från sjunde plats, och siktar på att avancera i fältet.
– Ambitionen är att inte tappa några platser i starten och jag tror att vi kan klättra i tävlingen. BMW:n är som vi har sett tidigare mycket stark över en racedistans, säger Turkington.

Falkenberg – Kval – Torr bana

1 Fredrik Ekblom Volkswagen Scirocco 45.371
2 Rickard Rydell Chevrolet Cruze +0.063
3 Tommy Rustad Volvo C30 +0.090
4 Johan Kristoffersson Volkswagen Scirocco +0.157
5 Roger Eriksson SEAT León +0.292

8 Colin Turkington BMW 320si +0.416
15 Jan ”Flash” Nilsson BMW 320si

Senaste nytt