”Flash” seglar mot Carola, Ravelli och Sauk

Postat av Johan Meissner kl 12:31

Jan ”Flash” Nilsson deltar i årets Celebrity Race för Stena Match Cup Sweden på Marstrand, en seglingstävling som avgörs på fredag den 8 juli. Den dubbla STCC-mästaren kommer att ställas mot Carola Häggkvist, Anja Pärson, Thomas Ravelli, Stefan Sauk och många fler.

– Detta kommer att bli min första segeltävling någonsin och jag misstänker att Ravelli kommer att blåsa på seglet själv för att slå mig – den gamle trasakeepern. Roligast kommer det att bli att träffa Anja Person som är en stor förebild för mig. Jag får ta med autografblocket, säger ”Flash” med ett leende.

”Flash” är inte ensam Flash Engineering-förare under seglingen då Porsche Carrera Cup-föraren ”Snickar-Matte” Karlsson också kommer att delta i tävlingen.

– Segla hör ju inte till det vanliga jag gör, men det ska bli kul att prova på något nytt och träffa lite andra snedseglare. Det är en hel del vinnarskallar med i tävlingen, så det kommer att bli en riktig utmaning, säger ”Snickar-Matte”.

Deltagare i Celebrity Race 2011

Carola Häggkvist
Stefan Sauk
Anja Pärson
Snickar-Matte
Thomas Ravelli
Janne ”Flash” Nilsson
Tina Thörner
Jonathan Stenbäcken
Marcus Samuelsson
Isabelle Gulldén

Fakta Celebrity Race

Två korta Fleet Race korar vinnaren i Celebrity Race för Stena Match Cup Sweden. Det innebär att alla åtta båtar startar samtidigt på given signal. Varje båt seglar mot en boj och plockar upp en flagga som är fäst på bojen när den rundas. Först tillbaka över mållinjen med flaggan ombord vinner respektive race.

Seglingarna kommer att följas tätt av publiken från klipporna och av media från pressbåtar ute på vattnet. Ifjol tog Audi hem segern med hjälp av Maria Pietilä Holmner och Hans Olsson. Året dessförinnan segrade Childhood med Alexandra Zazzi och Sara Lumholdt i spetsen.

Besök http://www.matchcupsweden.com för mer information!

Senaste nytt