Mardröm till succé – Seger 35 för ”Flash”

Postat av Johan Meissner kl 16:56

Jan ”Flash” Nilsson vände mardrömsstarten på helgen till en succéhelg med en överlägsen seger i andra tävlingen på Falkenbergs Motorbana.
– Underbart, en av mina absolut bästa segrar! Det var extra skönt att jag faktiskt var överlägsen i tävlingen, säger ”Flash”.

Stallkompis Colin Turkington gjorde glädjen dubbelt så stor med en tredjeplats, bara två sekunder bakom ”Flash” över mållinjen.
– Jag är mycket nöjd med att stå på pallen och speciellt att göra det tillsammans med ”Flash”, han körde felfritt i dag. Det var ett hårt race med mycket kontakt, men jag fick med mig bra med poäng från den här helgen och det är jag nöjd med, säger Turkington.

Med den dubbla pallplatsen säkrade Flash Engineering även segern i teammästerskapet och går upp på tredje plats i mästerskapet.
– Det såg inte så bra ut efter kvalet, men vi lyckades vända runt det med väldigt stark körning av båda förarna i tävlingen. Vi har ett mycket bra utgångsläge inför sista hälften av STCC 2011, säger stallchef Johan Kvick.

Segern i dagens tävling för ”Flash” innebär att den dubbla STCC-mästaren utjämnar segerrekordet i STCC totalt med Richard Göransson. Båda förarna har nu 35 segrar medan ”Flash” är överlägsen i statistiken för Falkenbergs Motorbana. ”Flash” har 11 segrar, 7 snabbaste varv och 6 pole positions, fler än någon annan förare.
– Man kan lugnt säga att Falkenberg är en favoritbana. Dagens seger gör dessutom att man får en välbehövlig nytändning inför fortsättningen av säsongen och även inför nästa år. Och vad det gäller min kamp om segrarna med Göransson så är åldern 36 det enda han kommer att se av den siffran, säger ”Flash”.

I mästerskapet klättrar de båda Flash Engineering-förarna med ”Flash” på femte plats, 82 poäng, och Turkington på sjätte plats, 76 poäng. Flash Engineering och STCC går nu in i semesteruppehållet och återvänder på hemmabanan Karlskoga den 13:e augusti.
– Vi segrade här i fjol och vi ska segra här i år igen, var så säkra, säger ”Flash”.

Falkenberg – Race 2 – Torr bana

1 Jan ”Flash” Nilsson BMW 320si 25 laps
2 Johan Stureson BMW 320si +0.455
3 Colin Turkington BMW 320si +1.972
4 Patrik Olsson Volkswagen Scirocco +4.154
5 Rickard Rydell Chevrolet Cruze +4.486

Senaste nytt