Stark uppkörning av Turkington och ”Flash” i Falkenberg

Postat av Johan Meissner kl 13:58

Colin Turkington och Jan ”Flash” Nilsson vände det problemfyllda kvalet till en stark första tävling i Falkenberg. Turkington körde upp sig från åttonde till fjärde plats över mållinjen.
– Det var ett riktigt bra race för mig! Bilen var snabb från första till sista varvet, säger Turkington.

Stallkompis Jan ”Flash” Nilsson klättrade ännu fler platser och korsade mållinjen som åttonde man efter att ha startat 15:e.
– Bilen gick bra i första hälften av tävlingen, men sedan började den överstyra något fruktansvärt och jag fick ta varje kurva fyra gånger. Det var ett tufft race och otroligt varmt med 65 grader i bilen, säger ”Flash”.

Turkington var bara fyra tiondelar bakom tredjeplacerade Rickard Rydell över mållinjen.
– Jag var snabbare än Rickard, men tyvärr var jag starkare på fel ställen på banan jämfört med honom och kunde tyvärr inte utmana för att köra om. Men bilen går väldigt bra och jag ser fram emot andra tävlingen, säger Turkington.

Med åttondeplatsen för ”Flash” innebär det att den dubbla STCC-mästaren kommer att starta från pole position i den andra tävlingen.
– Vi har ett bra utgångsläge, men vi har också en del att jobba på för att få till bilen. Kan vi få bilen att gå starkt i slutet av tävlingen så ser det bra ut för en pallplats, säger ”Flash”.

Dagens andra tävling börjar 15.35.

Falkenberg – Race 1 – Torr bana

1 Fredrik Ekblom Volkswagen Scirocco 19 laps
2 Richard Göransson BMW 320si +0.312
3 Rickard Rydell Chevrolet Cruze +2.370
4 Colin Turkington BMW 320si +2.790
5 Patrik Olsson Volkswagen Scirocco +8.654

8 Jan ”Flash” Nilsson BMW 320si +11.623

Senaste nytt