Tuff WTCC-helg för Colin Turkington

Postat av Johan Meissner kl 23:45

Colin Turkington fick kämpa hårt i sitt WTCC-inhopp för tyska teamet Wiechers-Sport på Donington Park. Flash Engineering-föraren imponerade med att kvala in på femte plats som bästa privatförare trots nytt team och ny bil.
– Det var kul att tävla framför hemmapubliken och det har varit en tuff men spännande tävlingshelg, säger Turkington.

Dessvärre blev Turkington avtryckt av SEAT-föraren Gabriele Tarquini i båda tävlingarna med två tiondeplatser som resultat. I andra tävlingen låg nordirländaren på pallplats när Tarquini var framme igen.
– I första tävlingen tryckte han av mig i snabba Craner Curves och i andra tävlingen tryckte han runt mig i Melbourne Loop. Jag var sist efter det och fick kämpa hårt för att ta mig upp genom fältet, säger Turkington.

BMW:n som Turkington körde i WTCC var utrustad med en 1.6-liters turbomotor, en motor med helt annan karaktär än den han och Flash Engineering tävlar med i STCC.
– Den var annorlunda men inte så svårt att vänja sig vid. Turbomotorn har rätt mycket vridmoment och kraften kommer direkt. Man måste vara försiktig med gasen för att inte överstyra ur varje kurva, säger Turkington.

För Turkington är fokus nu tillbaka på Flash Engineering och STCC med fortsättningen av säsongen på Karlskoga-banan den 13:e augusti.
– Det var många WTCC-förare och team som var intresserade av STCC och hur det går för oss där. Jag ser fram emot den avslutande hälften av säsongen och vi har ett par intressanta tävlingar framför oss. Vi siktar mot toppen i Karlskoga, säger Turkington.

Besök www.touringcartimes.com för att läsa mer om de båda tävlingarna.

Senaste nytt