Kämparhelg för Johansson och Lindblom i Falkenberg

Postat av Johan Meissner kl 22:46

Thomas Johansson och Wictor Lindblom tävlade i SSK under den gångna helgen på Falkenbergs Motorbana, Johansson i Superkart och Lindblom i Porsche GT3 Cup Challenge.

Lindblom, som aldrig tidigare tävlat i Falkenberg, kämpade till sig en tredjeplats i första tävlingen och en fjärdeplats i andra tävlingen.
– Det var en stor utmaning att ge sig an Falkenberg. Men jag tycker att det har varit en okej helg, även om jag hoppades på lite bättre resultat med tanke på att jag kvalade tvåa. Nu ser jag fram emot finalen i Kinnekulle, säger Lindblom.

Medan Porsche GT3 Cup Challenge kör final om fyra veckor, körde Superkart SM-final i helgen. Thomas Johansson gjorde comeback efter att inte ha tävlat på två år sedan sin våldsamma krasch under EM-finalen på Assen 2009.

Dessvärre tog helgen slut redan i första tävlingen på grund av ett växellådshaveri när Johansson slogs om ledningen.
– Jag kämpade om ledningen och kände efter halva tävlingen att jag hade bra däck för att kunna sätta in den sista stöten. Tyvärr brast växellådan och vi hade inte nog med delar för att reparera. Så blir det ibland, men det gav definitivt mersmak och jag siktar på att köra Superkart EM på Le Mans i oktober, säger Johansson, som förbättrade sin snabbaste tid med en halvsekund från kval till tävlingen.

Läs mer om Porsche GT3 Cup Challenge på www.gt3cupchallenge.se!

Senaste nytt