HiQ sätter rekord i livestreaming

Postat av Johan Meissner kl 11:08

Flash Engineerings samarbetspartner HiQ satte nordiskt rekord i livestreaming under festivaltåget Stockholm Pride Parade. Hela 2265 livestreams sändes från festivalen i Stockholm.
– Med initiativet vill vi visa kopplingen mellan öppenhet för både teknik och människa. Att tekniken är en drivkraft till öppnare samhällen har vi redan sett på många håll över världen i år. Nu ville vi göra det på ett nytt tema. Att arbeta med IT är verkligen ett fantastiskt äventyr, vilket jag tycker bevisas av den här sändningen, säger Lars Stugemo, VD och koncernchef HiQ.

Rekordet i livestreaming möjliggjordes genom att publik och medverkande på Stockholm Pride själva sände filmer med sina mobiler via Bambuser.
– Det är fantastiskt att vi lyckades med att engagera så många människor. Vi är mycket stolta över att rekordet sattes i Sverige och att vi kunde ta årets tema för Pride ”Öppenhet” till nya höjder. Att teknik och öppenhet går hand i hand känner vi på HiQ till och det känns fantastiskt att få visa upp det i dagens sändning, säger Peter Häggström, Marknadschef på HiQ.

HiQ, som är ett IT- och managementkonsultbolag – specialiserat på kommunikation och mjukvaruutveckling, och Flash Engineering har framgångsrikt samarbetat sedan 2008.
– Vi är mycket stolta över vårt samarbete och det är speciellt kul att se dem gå i bräschen för ny IT-teknologi, något som alltid har legat Flash Engineering mycket varmt om hjärtat, säger Jan ”Flash” Nilsson.

Se klipp från rekordet under Stockholm Pride Parade:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rFeBTc6Alh0[/youtube]

Senaste nytt