KTM och Flash Engineering i Pro Superbike

Postat av Johan Meissner kl 10:36

KTM-stjärnan Vesa Kallio tävlade i Pro Superbike under STCC-helgen i Karlskoga tillsammans med Flash Engineering.
– Det kändes mycket bra att vara i Karlskoga och köra Pro Superbike för KTM Scandinavia och Flash Engineering, säger Kallio.

Finländaren körde hem en åttondeplats i första tävlingen och en sjätteplats i andra tävlingen, detta trots hans begränsade erfarenhet av banan och att helgens tävling var hans första på flera månader på grund av en axeloperation.
– Totalt sett fungerade det bra i helgen, men banan är smal, med många skarpa svängar och därför har det varit svårt för mig att hitta de rätta inställningarna på motorcykeln, säger Kallio.

Kallio var på väg mot en topp fem-placering i andra tävlingen, men körde på en oljefläck och tappade viktig mark.
– I sista tävlingen hade vi ungefär hittat de inställningar som behövdes, men jag körde in i en oljefläck som gjorde att jag tappade balansen för ett ögonblick. Där tappade jag en del som sedan blev tufft att ta igen, säger Kallio.

Helgens Pro Superbike-tävling för Kallio var ett inhopp som en första del i det nystartade samarbetet mellan KTM Scandinavia och Flash Engineering. Den preliminära planen är att Kallio kommer tillbaka till finalen på Mantorp Park i slutet av september.
– Nästa gång hoppas jag på att kunna vara på plats tidigare för att testa banan och göra de inställningar som behövs för att genomföra en bra tävling, säger Kallio.

Senaste nytt