Thomas Johansson gör comeback i Superkart

Postat av Johan Meissner kl 20:12

Thomas Johansson är tillbaka i Superkart-SM efter att inte ha tävlat på två år sedan sin våldsamma krasch i EM-finalen på Assen 2009.
– Jag åkte ambulans från mitt sista race, så vill man inte avsluta något och det har irriterat mig något otroligt. Nu är jag tillbaka och det känns mycket bra, säger Johansson.

Johansson kör helgens SM-final i Superkart på Falkenbergs Motorbana med motstånd från 20 startande förare från Sverige, Norge, Finland, Danmark och Tyskland.
– Motståndet är hårt och man har ju en del rattrost, så jag har egentligen inga förväntningar. Men när jag tävlar så nöjer jag mig inte med att bli femma, jag siktar på pallen, säger Johansson.

Till helgens tävlingar kommer Johansson väl preparerad materialmässigt med en helt ny motor från Anderson i England.
– Maskinen är helt ny och ger mer hästkrafter än jag någonsin haft tidigare. Så uppenbarligen är det helt upp till föraren, jag kan inte skylla på materialet, skrattar Johansson.

I superkart tävlar man med gokarts som har aerodynamiska hjälpmedel i form av vingar och sidepods. Motorerna är på 250 cc och ger närmare 100 hästkrafter med en minimivikt på drygt 200 kilo. På en genomsnittsbana är Superkart ungefär fem sekunder per varv snabbare än dagens STCC-bilar.

Senaste nytt