Colin Turkington näst bästa BMW-förare i STCC 2011

Postat av Johan Meissner kl 17:27

Colin Turkington säkrade femteplatsen i mästerskapet av STCC 2011 efter en stark uppkörning från 12:e plats till sjätte i årets sista tävling.
– Det här var en av mina bästa tävlingar i år och det känns mycket bra att avsluta säsongen så här starkt, säger Turkington.

Femteplatsen i mästerskapet innebär näst bästa BMW-förare i STCC 2011 trots att Turkington aldrig tidigare tävlat på någon av banorna i Sverige inför årets säsong.
– Med tanke på förutsättningarna så har vi haft en bra säsong. Det har varit en del oflyt med påkörningar, men totalt sett är jag nöjd med femteplatsen i mästerskapet, säger Turkington.

Jan ”Flash” Nilsson tvingades dessvärre bryta från en topp tio-placering efter en krasch med Michel Nykjaer.
– Jag hade en bra tävling och så skulle jag köra om Nykjaer som redan hade fått ett straff för oschysst körning i tävlingen. Han vände runt mig och jag snurrade av i runt 150 km/h. Det blev som tur var inte så mycket skador och det känns skönt då jag i sinnet redan är långt inne i säsongen 2012 med SRL by TTA, säger ”Flash”.

Daniel Roos var på väg mot en ny pallplats i privatförarmästerskapet när han dessvärre gjorde ett misstag.
– Jag låg bra till när jag tyvärr klantade mig och hamnade i sandfållan. Men med tanke på förutsättningarna inför helgen med bara 45 minuters körning på torrt underlag så tycker jag det är ett helt okej resultat, speciellt med pallplatsen i första tävlingen, säger Roos.

Helgens final var den sista STCC-tävlingen någonsin för Flash Engineering. Nästa säsong kommer stallet att tävla i det nystartade mästerskapet Swedish Racing League by TTA. Följ all utveckling under hösten på www.flashengineering.se och www.ttagroup.se.

Mantorp Park – Race 2 – Torr bana

1 Robert Dahlgren Volvo C30 14 varv
2 Mattias Andersson Alfa Romeo 156 +0.460
3 Fredrik Ekblom Volkswagen Scirocco +1.133
4 Rickard Rydell Chevrolet Cruze +3.205
5 Patrik Olsson Volkswagen Scirocco +3.416

6 Colin Turkington BMW 320si +4.083
21 Jan ”Flash” Nilsson BMW 320si +2 laps
22 Daniel Roos BMW 320si +2 laps

Senaste nytt