Daniel Roos tävlar för Flash Engineering

Postat av Johan Meissner kl 10:54

Daniel Roos kommer att köra Flash Engineerings tredje BMW 320si under STCC-finalen på Mantorp Park nästa helg.
– Det kommer att bli superkul att få ta ännu ett steg upp och köra STCC-finalen för Flash Engineering, säger Roos.

22-åringen har tidigare tävlat i formelbilar och GT, med titel i både Formel Ford och Formel Renault. Roos var dessutom en av förarna i Bräck Talent Development [BTD].
– Jag har följt Daniels utveckling länge och han var den förare tillsammans med Marcus Ericsson som presterade bäst i BTD. Daniel har visat i såväl formelbilar som GT-bilar att han är en mycket lovande och kompetent förare. Vi ser fram emot att ha honom i vårt team och vi ser även positivt för fortsatta planer till 2012, säger Jan ”Flash” Nilsson.

Som förberedelse inför STCC-debuten kommer Roos att köra ett test på Karlskoga-banan i nästa vecka.
– Det blir helt nytt för mig att köra BMW:n och testet kommer att bli mycket nyttigt. Men jag lär mig snabbt och jag var till exempel direkt med i toppen på Camaro Cup tidigare i år trots att jag bara hade gjort ett kort test innan tävlingen på Jyllandsringen, säger Roos.

I finalen kommer Roos att möta stenhårt motstånd i ett nära 25 bilar starkt startfält.
– Det ska bli väldigt kul att se var jag står jämfört med förare som ”Flash”, Göransson och Rydell. Jag har aldrig stått inför en så stor utmaning, säger Roos.

Förutom Flash Engineering står även Bohlin Racing bakom satsningen för Roos i STCC-finalen.
– Jag är oerhört glad över den chans jag har fått tillsammans med Flash Engineering och Bohlin Racing, utan dem hade det inte varit möjligt, säger Roos.

Ambitionsmässigt håller Roos sig ödmjuk inför den stundande finalen på Mantorp Park den 24:e september.
– Jag har inga speciella förväntningar resultatmässigt. Jag vet att jag är snabb och det känns oerhört inspirerande att ställas mot den absoluta eliten i svensk racing som har lång erfarenhet av de här bilarna. Jag kommer göra mitt bästa och försöka slå mig in i toppen, säger Roos.

Fakta – Daniel Roos

Ålder: 22 år
Bor: Sundsvall
Karriär:

2005 – Northern European Zone Formula Ford – 1:a
2005 – Swedish Formula Ford – 1:a
2009 – Swedish Formula Renault – 2:a
2010 – Swedish Formula Renault – 1:a
2010 – Northern European Zone Formula Renault – 1:a
2011 – Swedish GT – 3:a

Senaste nytt