Roar Lindland laddar för bronsfight

Postat av Johan Meissner kl 10:26

Roar Lindland har chans att säkra bronset i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2011. Inför helgens final på Mantorp Park ligger norrmannen 17 poäng bakom tredjeplacerade Linus Ohlsson med 60 poäng kvar.
– Målsättningen är att ge mig på Linus och ta mig förbi. Vi har en spännande final framför oss och jag har haft en bra säsong hittills i år som jag vill avsluta starkt, säger Lindland.

Lindland gjorde sin bästa säsong någonsin i fjol med en total fjärdeplats i mästerskapet. I år har han ett ännu bättre slagläge inför finalen, bland annat efter en stark pallplats på Karlskoga-banan i augusti.
– Vi har konstant tagit nya steg framåt under säsongen och det känns tillfredsställande att jag är med och slåss om bronsmedaljen i finalen. Fighten på Mantorp kommer att bli stenhård och jag tar inget för givet, det är inte över förrän målflaggan faller i andra tävlingen. Tills dess är det full attack som gäller, säger Lindland.

Stallkompis ”Snickar-Matte” Karlsson tangerade sitt personbästa under föregående tävlingshelg på Knutstorp och siktar på att ta ett steg framåt i helgens final.
– Jag ska fortsätta med den utvecklingskurvan som jag har haft under de senaste tävlingarna och toppa på finalen. Sist hade jag en tiondel till femteplatsen, nu ska tiondelarna som saknats in så jag är med där uppe i topp tio, säger ”Snickar-Matte”.

”Snickar-Matte” ligger på 13:e plats i mästerskapet, 28 poäng bakom stallkompis Prins Carl Philip.
– Det är kul med lite internfight i teamet, jag ska försöka ta mig ikapp Prins Carl Philip, säger ”Snickar-Matte” med ett leende.

Prins Carl Philip gjorde sin bästa Porsche Carrera Cup-helg någonsin på Mantorp Park-tävlingen i maj, med bland annat en topp fem-placering, och är ute efter nya framgångar i helgen.
– Vi hade en väldigt bra helg senast på Mantorp Park, det mesta stämde då. Det ska bli riktigt kul med final och jag siktar på att fortsätta i samma stil som senast på Mantorp, säger Prins Carl Philip.

Tidsschema – Mantorp Park

Fredag 23/9
11.00 – Test
15.10 – Kval

Lördag 24/9
10.55 – Race 1
14.50 – Race 2

TV-tider – STCC/Carrera Cup

Viasat
Lördag 24/9
12.30 – STCC – Viasat Sport
14.45 – Carrera Cup – Viasat Sport
15.15 – STCC – Viasat Sport

SVT
Söndag 25/9
17.00 – SVT1

Ytterligare information

Klicka här för biljetter och information om Mantorp Park.
Klicka här för information om förare och team i Carrera Cup 2011.

Mantorp Park för ett år sedan

Race 1:
1 Fredrik Larsson
2 Martin Öhlin
3 Robin Rudholm

Race 2:
1 Fredrik Larsson
2 Oscar Palm
3 Philip Forsman

Snabbaste varv:
Fredrik Larsson – 1:18.158

Pole position:
Fredrik Larsson – 1:17.539

Senaste nytt