Turkington ny femma efter pallplats på Knutstorp

Postat av Johan Meissner kl 16:42

Colin Turkington har gått upp på femte plats i mästerskapet efter en stark andraplats i andra tävlingen på Ring Knutstorp i Skåne.
– Det har varit en riktigt bra helg med ordentliga poäng, jag är mycket nöjd, säger Turkington.

Stallkompis Jan ”Flash” Nilsson fick dessvärre bryta tävlingen efter fyra varv på grund av en brusten bakaxel.
– Bilen gick bra, jag var på väg upp genom fältet. Sedan gick bakaxeln sönder, troligtvis på grund av skador från första heatet, säger ”Flash”.

Turkington startade trea men tog en plats direkt i starten. Sedan jagade han ledare Tommy Rustad och var bara tre sekunder bakom i mål efter 19 varv.
– Vi hade bra fart i bilen, Rustad hade någon tiondel på mig. Totalt sett är jag nöjd med helgen och poängskörden, säger Turkington.

Mästerskapet fortsätter om två veckor med finalen på Mantorp Park. ”Flash” är sjua i förarmästerskapet, Turkington ny femma på 122 poäng och Flash Engineering ligger på fjärde plats i teammästerskapet, bara åtta poäng från tredjeplatsen.
– Det har varit en blandad helg för Flash Engineering. Tråkigt med två brutna tävlingar för Janne som var utanför hans kontroll, men kul med Colins fortsatta framgångar. Vi tar nya tag till Mantorp där Janne segrade överlägset sist, säger stallchef Johan Kvick.

Knutstorp – Race 2 – Torr bana

1 Tommy Rustad Volvo C30 19 varv
2 Colin Turkington BMW 320si +3.324
3 Johan Kristoffersson Volkswagen Scirocco +10.541
4 Robert Dahlgren Volvo C30 +12.191
5 Johan Stureson BMW 320si +12.602

DNF Jan ”Flash” Nilsson BMW 320si

Senaste nytt