Colin Turkington med i VM-toppen i Japan

Postat av Johan Meissner kl 21:32

Flash Engineering-föraren Colin Turkington var med i toppen när WTCC tävlade på Suzuka i Japan förra helgen. Nordirländaren var snabbaste förare i första kvalomgången och säkrade två pallplatser bland privatförarna.
– Vi hade en bra helg och jag är nöjd med två pallplatser bland privatförarna, säger Turkington.

Efter en tredjeplats bland privatförarna i första tävlingen kämpade Turkington hårt om segern i andra tävlingen med dansken Michel Nykjaer.
– Jag var snabbare, men det fanns inte utrymme för en omkörning, banan är väldigt svår att köra om på. Jag hade kunnat knuffa mig förbi, men jag har inget att göra med mästerskapet och det gäller att ha respekt för de andra förarnas mästerskapskamp, säger Turkington.

Pallplatsen bland privatförarna innebar en total sjätte och sjundeplats i WTCC på Suzuka. Till nästa tävling i Kina nästa helg siktar Turkington högre.
– Japan handlade om förberedelse inför Kina. Nu kan vi bilen bättre och jag kommer göra mitt bästa i Kina. Men det är inte enkelt att bara köra en, två tävlingar för ett nytt team. Om jag får till ett bra kval så siktar jag på en total pallplats, säger Turkington.

Senaste nytt