Rekordkort 24-timmarstävling för Colin Turkington

Postat av Johan Meissner kl 16:54

Colin Turkington deltog i brittiska klassikern Britcar 24 Hours på Silverstone i helgen. Dessvärre tog tävlingen slut efter bara tre timmar trots lovande form i kvalet med fjärde snabbaste tid totalt.
– Jag hann bara köra två varv på första växeln i tävlingen på grund av tekniska problem, det kan vara ett av världens kortaste pass under en 24-timmarstävling, skrattar Turkington.

Turkington körde en Ginetta G55-prototyp tillsammans med Lawrence Tomlinson, Martin Short, Matt Nicoll-Jones och Mike Simpson. Tre timmar in i tävlingen, när de låg tvåa, fick de dessvärre bryta på grund av elektronikproblem.
– Det var synd då bilen var snabb och vi låg bra till. Det fungerade väldigt bra i kvalet och jag såg fram emot att köra nattstinten, men så blir det i racing ibland, säger Turkington.

Långloppsracingen kräver en helt annan körstil jämfört med sprintracingen som Turkington är van vid från STCC och BTCC.
– Tillvägagångssättet är helt annorlunda, det gäller inte att hitta de där sista tiondelarna. Här gäller det snarare att ligga inom två till tre sekunder av bilens kapacitet och det är det mycket mer strategi involverat, säger Turkington.

Med årets säsong i Sverige över väntar planering inför 2012 för Turkington, med det kan bli någon mer tävling innan årets slut.
– Jag kanske ska köra någon WTCC-tävling till i år. Annars är det planering inför 2012 som gäller, säger Turkington.

Senaste nytt