Sebastian Hohenthal testar för Flash Engineering

Postat av Johan Meissner kl 11:00

Flerfaldiga formelbils-mästaren Sebastian Hohenthal testade för Flash Engineering på Anderstorp med den nya TTA-prototypen tidigare i veckan.
– Det var ett väldigt bra test, bilen är hysteriskt rolig att köra och jag fick verkligen mersmak, säger Hohenthal.

Hohenthal har uteslutande tävlat i formelbilar tidigare med bland annat en Formel Renault England-titel 2006 och en Formel Ford-titel i Sverige 2003.
– Jag har främst varit inställd på formelbilar tidigare och jag har aldrig riktigt varit intresserad av standardbilar. Men när ”Flash” erbjöd mig det här testet med TTA-bilen så blev jag intresserad och det var verkligen inte vad jag hade förväntat mig. Bilen var utmanande att köra och det kommer verkligen att kräva sin chaufför, jag tror starkt på det här konceptet, säger Hohenthal.

Kontakten mellan Flash Engineering och Hohenthal togs redan inför säsongen 2010, men ”Flash” har följt hans utveckling längre än så.
– Det är svårt att hitta duktiga tävlingsförare och Sebastian har gått den långa vägen genom i stort sett alla formelbilsklasser där han har varit en segrare rakt igenom. Vi behöver ha välutbildare förare som är proffs ut i fingerspetsarna och Sebastian är en sådan förare, säger Jan ”Flash” Nilsson.

Flash Engineering och Hohenthal är i förhandlingar om ett samarbete till TTA 2012.
– Nu har Sebastian testat för oss och vi ska gemensamt gå igenom förutsättningarna för ett samarbete med start 2012. Jag anser att Sebastian är en ny Mattias Ekström, en av Sveriges duktigaste förare och min ambition är att vi ska ha förarbesättningen för Flash Engineering 2012 klar inom kort, säger ”Flash”.

Hohenthal tävlade senast i brittiska Formel 3-mästerskapet samt FIA Formel 2, till 2012 kan 26-åringen tävla på svensk mark igen.
– Inför testet hade jag en annan inställning, men jag åkte hem med helt andra känslor i kroppen. Som tur var åker Janne på semester nu, men vi håller en tät kontakt och jag ser fram emot en fortsatt dialog, säger Hohenthal.

Senaste nytt