”Snickar-Matte” Karlsson till Carrera Cup Tyskland

Postat av Johan Meissner kl 12:30

”Snickar-Matte” Karlsson gör som Johan Kristoffersson och kör finalen i Carrera Cup Tyskland på Hockenheim i helgen.
– Det ska bli väldigt spännande och framförallt lärorikt med tanke på att i stort sett hela världseliten av Porsche-förare tävlar där, säger ”Snickar-Matte”.

”Snickar-Matte” gjorde sin första Porsche Carrera Cup-säsong i år där han slutade på 13:e plats i mästerskapet på 114 poäng med åttonde plats som bästa resultat.
– Med tanke på att det här var min andra racingsäsong någonsin så är jag nöjd, jag har tagit stora steg framåt i körningen. Helgens tävling på Hockenheim blir en helt ny utmaning som blir en viktig del i min fortsatta utveckling, säger ”Snickar-Matte”.

Till helgens Carrera Cup Tyskland-tävling premiärvisar ”Snickar-Matte” även en helt ny design på tävlingsbilen.
– Vi har en ny design på bilen som jag är mycket nöjd med. Designen och min resa ner till Hockenheim har blivit möjlig tack vare tre av mina största sponsorer, Bosch, Stena-Line och Essve. Utan dem hade det inte varit möjligt, säger ”Snickar-Matte”.

Förutom silvermedaljör Kristoffersson kommer ”Snickar-Matte” att stöta på stenhårt motstånd i den tyska finalen från förare som mästerskapsledare Nick Tandy, Carrera World Cup-mästare René Rast, flerfaldiga mästaren Uwe Alzen, med flera.
– Jag är rätt ödmjuk i förväntningarna resultatmässigt med tanke på motståndet. Siktet för min del är att göra så bra i från mig som möjligt och framförallt fortsätta att samla erfarenheter, så får vi se vart det tar mig i resultatlistorna, säger ”Snickar-Matte”.

Senaste nytt