Tuff Carrera Cup Tyskland-final för Snickar-Matte

Postat av Johan Meissner kl 17:59

”Snickar-Matte” Karlsson körde finalen av Porsche Carrera Cup Tyskland på Hockenheim i helgen och mötte ett startfält på 30 förare av den absoluta eliten av Porsche-förare i världen.
– Helgen har varit väldigt intressant och jag har tagit stora steg framåt. Det var riktigt kul att få tävla på klassiska Hockenheim med ett så hårt motstånd, säger ”Snickar-Matte”.

”Snickar-Matte” kvalade in på 26:e plats och korsade mållinjen som 24:e man trots tekniska problem.
– Starten gick bra och jag tog rygg på Kristoffersson och några till, men sedan bara tvärdog bilen. Jag fick starta om bilen, men då hade jag tappat nästan ett halvvarv. Totalt sett har det varit en bra helg, jag förbättrade min varvtid med flera sekunder från första testpasset. Helt enkelt en bra avrundning på säsongen och jag ser fram emot 2012 för att kunna fortsätta utvecklas, säger ”Snickar-Matte”.

Britten Sean Edwards segrade i finaltävlingen medan Nick Tandy tog hand om mästerskapssegern med åtta poäng till godo på Edwards.

Carrera Cup Tyskland – Hockenheim – Topp 5

1 Sean Edwards 18 varv
2 René Rast +1.426
3 Nick Tandy +3.769
4 Nicolas Armindo +4.674
5 Jeroen Bleekemolen +5.094

15 Johan Kristoffersson +42.114
24 ”Snickar-Matte” Karlsson +1:25.627

Senaste nytt