Dubbelseger för Colin Turkington i WTCC

Postat av Johan Meissner kl 12:10

Flash Engineering-föraren Colin Turkington tog en överlägsen dubbelseger i privatförarmästerskapet när WTCC tävlade i Kina.
– Det var riktigt skönt att avsluta säsongen med ett starkt resultat, säger Turkington.

Turkington var bara 0.157 sekunder från pole position i kvalet och startade trea totalt bakom Chevrolets fabriksförare Alain Menu och Rob Huff.
– Bilen var snabb direkt från första testet och vi behövde bara finjustera inställningarna under helgen, säger Turkington.

Tianma-banan utanför Shanghai i Kina är bara 3.3 kilometer lång och Turkington menar att han hade en stor fördel av sin erfarenhet av de svenska banorna.
– Banan var lik de svenska banorna med korta raksträckor och en hel del tighta kurvor, något som gjorde att jag kände mig hemma direkt, säger Turkington.

Turkington säkrade en total andraplats i den första tävlingen efter att ha satt hård press på Menu om ledningen genom hela tävlingen.
– Jag njöt av båda tävlingarna, men det är en svår position för mig att kämpa med förare som slåss om totalsegern i mästerskapet. Totalt sett är jag nöjd med säsongen 2011 med en bra säsong i STCC och ett par starka tävlingar i WTCC, säger Turkington.

Turkington gjorde totalt tre inhopp i WTCC under årets säsong för BMW-teamet Wiechers Sport.

Senaste nytt