Team Tidö som juniorteam till Flash Engineering i TTA

Postat av Johan Meissner kl 10:49

Team Tidö startar en juniorsatsning i TTA 2012 där de i samarbete med Flash Engineering kommer att tävla med Linus Ohlsson bakom ratten.
– Vi är mycket glada och stolta över att kunna presentera vårt deltagande i TTA 2012. Det talas om att vi behöver en ny Ronnie Peterson i Sverige, nu vill vi med våra samarbetspartners skapa en stark plattform för juniorer i svensk racing, säger teamägare David von Schinkel.

Ohlsson tar steget upp till TTA från Porsche Carrera Cup Scandinavia, där 20-åringen säkrade bronsmedaljen 2011.
– Det är fantastiskt kul och motiverande att få den här chansen tillsammans med Team Tidö. Jag är fruktansvärt taggad att ge mig in i den absoluta eliten av svensk racing i TTA. Med tanke på biltypen i TTA med bakhjulsdrift och mycket effekt, så kommer mina två säsonger i Carrera Cup att vara en styrka. Målsättningen är att slåss i toppen, säger Ohlsson.

Team Tidö kommer att samarbeta med Flash Engineering som ett satellit- och junior-team.
– Vi kommer att ha ett nära samarbete med Flash Engineering. Det är oerhört stor styrka för oss med tanke på deras långa och framgångsrika historia inom svensk racing för oss som ett relativt nytt racingteam, säger David von Schinkel.

Samarbetet mellan Team Tidö och Flash Engineering kommer att kretsa kring allt från teknik till event och partners.
– Team Tidö är ett ungt och nytänkande team som vi tror mycket starkt på. Tillsammans med dem kommer vi att ge unga talanger en möjlighet att ta sig in i elitracingen. Linus är en snabb och duktig förare som vi har arbetat med under två säsonger, det ska bli oerhört spännande att se hans framgångar i TTA med Team Tidö, säger Jan ”Flash” Nilsson.

Team Tidös juniorsatsning i TTA stöttas av rallylegenderna Björn Waldegård och Åke ”Bryggarn” Andersson som, bland annat, varit världsmästare respektive europamästare i rally.
– Jag har jobbat med David och Team Tidö sedan start 2008 och jag tycker det ska bli spännande att följa teamets nya äventyr i TTA. Satsningen på juniorer är väldigt viktig och vi ser alla fram emot att jobba med Linus, han är en mycket driven och duktig förare, säger ”Bryggarn”.

Team Tidö arbetar för att driva två bilar i TTA 2012, identiteten på den andra föraren kommer att avslöjas senare.
– TTA är helrätt för oss med den hårdaste konkurrensen, den senaste tekniken med hybridmotorer och en perfekt plattform för alla våra partners. 2012 kan inte komma snart nog, det ska bli så kul att tävla och arbeta tillsammans med Team Tidö, Linus Ohlsson och Flash Engineering, säger David von Schinkel.

Bakom satsningen för Team Tidö står samarbetspartners som Stena Bulk och Klarsynt. Ny partner till 2012 blir insamlingsstiftelsen MinStoraDag, en stiftelse som arbetar med att ge sjuka barn något underbart att drömma om.
– Vi på MinStoraDag är mycket stolta och glada över ett kommande samarbete med Team Tidö. Hårt drabbade familjer med barn som är svårt sjuka kan se fram emot härliga familjedagar då de känner sig som VIP:s och kan glömma de långa sjukhusdagarna för en stund. Dessutom har David von Schinkel uttryckt vid ett besök hos oss att hans team vill hjälpa MinStoraDag att öka insamlingen genom aktiviteter runt sina eventdagar. Båda delarna är viktiga och hjälper MinStoraDag att komma närmare sin vision att dela ut glädje ögonblick till alla svårt sjuka barn i Sverige, säger Claire Rosvall, grundare och generalsekreterare för MinStoraDag.

Fakta – Team Tidö

Team Tidö har tidigare främst tävlat inom historisk racing och rally med förare som Stig Blomqvist, Björn Waldegård, Åke ”Bryggarn” Andersson och Mikael Persbrandt. Stallet gjorde racingdebut 2011 och tävlande i Porsche Carrera Cup Scandinavia med en sjätteplats i teammästerskapet.

Fakta – Linus Ohlsson

Linus Ohlsson är 20 år och kommer från Jönköping. Efter JTCC-titeln 2009 gick Ohlsson vidare till Porsche Carrera Cup där han i år säkrade bronsmedaljen för Xlander Racing.

Senaste nytt