Flash Engineering laddar för leverans av första TTA-bilen

Postat av Johan Meissner kl 16:17

Leveransen av Flash Engineerings första TTA-bil närmar sig med stormsteg. I nästa vecka kommer första bilen till teamet från fabriken i Frankrike.
– Det ska bli oerhört intressant. Hittills har vi mest sett bilen under utveckling och på ritbordet, men nu är det bara dagar kvar tills vi kan börja arbeta på den här hemma hos Flash Engineering, säger Jan ”Flash” Nilsson.

Bilen tillverkas i Frankrike av företaget Solution-F i samarbete med TTA, organisationen bakom Elitserien i Racing. Bilarna har under hösten och vintern utvecklats och designats av TTA på såväl ritbordet som på banan med testkörningar i både Sverige och Frankrike.
– Det här är första gången i min långa karriär där det kommer en bil som jag själv har varit med och tagit fram. Det känns oerhört spännande och jag tror mycket starkt på den här bilen, säger ”Flash”.

Samtliga TTA-team får leverans i nästa vecka som förutom Flash Engineering även inkluderar Volvo Polestar Racing, Brovallen Design och WestCoast Racing. Flash Engineerings chassie kommer att levereras i vit färg.
– Leveransen av första bilen är något som hela teamet längtat efter länge. Nu kan vi äntligen sätta tänderna i vår första bil och på allvar inleda arbetet inför premiärsäsongen av Elitserien i Racing, säger Johan Kvick, teamchef för Flash Engineering.

Elitserien i Racing startar den 12:e maj 2012 på Karlskoga Motorstadion och avslutas med final på Göteborg City Race Arena den 29:e september. Flash Engineering har hittills bekräftat tre förare i form av Jan ”Flash” Nilsson, Mattias Andersson och Linus Ohlsson i satellit-teamet Team Tidö.

Mer information om Elitserien i Racing på www.ttagroup.se.

Senaste nytt