Mattias Andersson till Flash Engineering och TTA

Postat av Johan Meissner kl 12:32

Mattias Andersson kommer att tävla i TTA 2012 efter att ha skrivit kontrakt med Flash Engineering.
– Jag är mycket glad över samarbetet med Flash Engineering och jag ser verkligen fram emot att köra i TTA nästa säsong, säger Andersson.

Andersson kommer att tävla tillsammans med Jan ”Flash” Nilsson i en av Flash Engineerings fyra TTA-bilar.
– TTA rör verkligen om i grytan. Efter att jag har svurit spottat och förbannat Mattias Andersson i halva mitt liv så ska jag samarbeta med honom. Skämt å sido, Mattias är en av världens snabbaste racerförare och det visade han redan i gokart. Vi har en mycket bra relation och det ska bli jättekul att samarbeta med Mattias, säger ”Flash”.

”Flash” och Andersson har i över 10 år tävlat mot varandra i olika mästerskap och TTA 2012 kommer markera den första säsongen någonsin där de tävlar tillsammans.
– Janne och jag har känt varandra länge och det började redan 1994 när han lånade ut en tävlingsbil till mig under en säsong. Sedan dess har vi många gånger varit bittra konkurrenter på tävlingsbanan, men goda vänner vid sidan av och det ska bli väldigt kul att tävla tillsammans nästa år, säger Andersson.

Andersson är en av Sveriges mest rutinerade förare med elva SM-säsonger bakom sig, flertalet STCC-segrar, VM-silver i gokart 1988 och framgångar internationellt bland annat i Indy Lights, Barber Dodge och Renault Clio V6 Trophy.
– Jag inleder min 22:a racingsäsong nästa år, men det är ingen brist på motivation, snarare tvärt om. Jag tror starkt på TTA-konceptet och vi har tveklöst en mycket spännande säsong framför oss, säger Andersson.

Följ Mattias Anderssons satsning inför 2012 på www.magp.se och www.flashengineering.se.

Senaste nytt