Elitserien i Racing till nya Tierp Stockholm Arena

Postat av Johan Meissner kl 13:52

TTA – Elitserien i Racing kommer att tävla på en helt ny racingarena den 15:e september 2012 i form av Tierp Stockholm Arena.
– Vi är oerhört stolta och glada över att introducera racing på Tierp Stockholm Arena tillsammans med Elitserien i Racing. Äntligen kan vi genom samarbetet med TTA nå ut till en bredare målgrupp inom bilsporten, säger Lars Erik Lindberg på Tierp Stockholm Arena.

Tierp Stockholm Arena har tidigare enbart huserat dragracing på EM-nivå och har till årets säsong tillsammans med Elitserien i Racing skapat en helt ny banslinga på cirka två kilometer.

– Jag slogs med absolut häpnad första gången jag besökte anläggningen. Med Tierp-banan har vi skapat en anläggning av absolut toppklass, jag kan knappt bärga mig inför första tävlingen här, säger Jan ”Flash” Nilsson, representant för TTA.

Den cirka två kilometer långa banslingan tas fram i samarbete med Svenska Bilsportförbundet och kommer delvis att utnyttja den existerande drag racing-raksträckan. Bilarna kommer bland annat att vända precis framför huvudläktarna som tar över 20 000 sittande åskådare.

– Bansträckningen utnyttjar potentialen av anläggningen maximalt. Vi får en lång och snabb raksträcka kombinerad med utmanande kurvor och allt sker inom publikens siktområde. Vi välkomnar varmt alla racingfans till en mycket spännande racingtävling tillsammans med Elitserien i Racing, säger Lindberg på Tierp Stockholm Arena.

Tierp Stockholm Arena skrev om Europas dragracingkarta när den lanserades i maj 2011 och anläggningen har värderats till nästan en kvarts miljard kronor.

– Anläggningen är i stort sett komplett med ett gigantiskt utställningsområde, en spännande bana och ett publikupptagningsområde som saknar motstycke i Sverige. Elitserien i Racing 2012 gör just nu som hockeyn har gjort i några år, vi investerar i våra arenor, säger Jan ”Flash” Nilsson, representant för TTA.

Banan är för närvarande under uppbyggnad och dess utseende kommer att avslöjas vid en presskonferens på Tierp Stockholm Arena under april. Elitserien i Racing-tävlingen på Tierp Stockholm Arena den 15:e september ersätter därmed den planerade tävlingen på Mantorp Park. Förhandlingar pågår med Mantorp Park om ett nytt datum för tävling nummer nio av Elitserien i Racing 2012.

Kalender – Elitserien i Racing 2012

12/05 – Karlskoga
02/06 – Anderstorp – Nationaldagsracet
16/06 – Göteborg – City Race
07/07 – Falkenberg – Västkustloppet
18/08 – Karlskoga – Kanonloppet
01/09 – Anderstorp
15/09 – Tierp Stockholm Arena
29/09 – Göteborg – Grande Finale

Senaste nytt