Flash Engineering anställer ingenjör Ulf Karlsson

Postat av Johan Meissner kl 09:53

Flash Engineering har anställt framgångsrika ingenjören Ulf Karlsson som bland annat har fem raka guld bakom sig i Porsche Carrera Cup Scandinavia.
– Det här ska bli oerhört intressant och jag ser fram emot att börja arbeta tillsammans med Flash Engineering, säger Karlsson.

Karlsson har jobbat med Flash Engineering tidigare och Jan ”Flash” Nilsson ser fram emot ett fördjupat samarbete.
– Vi jobbade tillsammans med ett framgångsrikt projekt kring differentialer säsongen 2010 och det ska bli jättekul att jobba med Ulf, speciellt då han har varit så framgångsrik i Carrera Cup. Det är en extra stor styrka att han bor i Karlstad och kan jobba mycket nära tillsammans teamet, säger ”Flash”.

Förra året jobbade Karlsson med Xlander Racing i Carrera Cup där han förde Robin Rudholm till titeln för andra året i rad. Karlsson kommer att vara ingenjör för Flash Engineerings TTA-bilar i Elitserien i Racing.
– Det blir en stor utmaning då ingen har någon erfarenhet av bilarna och samtliga team kommer att börja med ett vitt papper. Även om chassiet är tekniskt identisk på TTA-bilarna, precis som i Carrera Cup, så är detta ett reglemente som tillåter mycket mer och innebär en betydligt större utmaning, säger Karlsson.

Närmast för Karlsson väntar arbete med Flash Engineerings första TTA-chassie och förberedelser inför vårens första tester.
– I närtid blir det att komma in i reglementet, sätta sig in i dataloggningssystemet, vara på plats med mekaniker på Flash Engineering och se hur lång tid olika moment tar, vilka verktyg som behövs, helt enkelt så mycket torrsim som möjligt inför testerna när det blir skarpt läge, säger Karlsson.

Med det nya TTA-reglementet i Elitserien i Racing menar Karlsson att föraren och ingenjören tillsammans med teamet blir viktigare än någonsin.
– Absolut, föraren och ingenjören får en större roll. Det kommer att bli oerhört intressant, speciellt då det är en snabb bil och förarens prestation kommer att vara en stor del med tanke på hur man hanterar hög fart och downforce. Jag ser verkligen fram emot årets säsong, avslutar Karlsson.

CV – Ulf Karlsson

2011 – Carrera Cup – 1:a med Robin Rudholm
2010 – Carrera Cup – 1:a med Robin Rudholm
2009 – Carrera Cup – 1:a med Jocke Mangs
2008 – Carrera Cup – 1:a med Jocke Mangs
2007 – Carrera Cup – 1:a med Edward Sandström
2001 – Formel Ford – 2:a med Edward Sandström

Senaste nytt