Daniel Haglöf fjärde Saab-föraren i TTA

Postat av Johan Meissner kl 20:53

Daniel Haglöf är klar för Elitserien i Racing med PWR Racing/Team Tidö och kommer att köra mästerskapets fjärde Saab 9-3 TTA i samarbete med Flash Engineering.
– Vi har arbetat hårt under vintern för att få till det här och jag ser fram emot att ge mig an Sveriges absolut bästa förare i Elitserien i Racing, säger Haglöf.

Bakom satsningen står Poker Wallenberg Jr. som avslöjade stallets satsning under återöppnandet av Saab-museet i Trollhättan i dag.
– Den här satsningen är helrätt för oss och dessutom glädjande att kunna hedra Saab på racingbanorna, så väl som med ett återöppnat museum. Dessutom är Daniel en mycket duktig förare som kommer att kunna ge de andra förarna i årets mästerskap en bra match, säger Wallenberg.

Haglöf och PWR Racing kommer att tävla under namnet PWR Racing/Team Tidö. De båda teamen samarbetar med huvudteamet Flash Engineering i årets Elitserien i Racing.
– Det är fantastiskt bra att sådana som Daniel Haglöf får en styrning i TTA. Det råder ingen tvivel om att Daniel har visat sin kompetens som racingförare och borde räknas in i bland de 15 snabbaste förarna under de tio sista åren. Daniel är en av segeraspiranterna till mästerskapet. Att Poker går in och startar team i TTA är väldigt bra, det visar att det inte bara är de sportsliga värderingarna som vi gör rätt med mästerskapet, även affärstänket, säger Jan ”Flash” Nilsson, förare och vd för Flash Engineering.

Haglöf har tidigare tävlat i STCC, Volvo S60 Challenge, Porsche Carrera Cup Scandinavia och Mini Challenge Tyskland. De främsta meriterna inkluderar två Volvo S60 Challenge-titlar, silver i Porsche Carrera Cup 2006 och titel i Mini Challenge Tyskland 2009.
– Det blir ett speciellt år i och med att bilen är helt ny för alla. Jag siktar på att ge mig in i tätstriden, men enkelt kommer det definitivt inte att bli. Jag tror aldrig jag har sett ett så starkt startfält i något svenskt mästerskap någonsin och det känns respektingivande och samtidigt inspirerande, säger Haglöf.

Senaste nytt