Flash Engineering och Carrera Cup Scandinavia

Postat av Johan Meissner kl 10:01

Volkswagen och Porsche Sverige har sagt upp Flash Engineerings avtal att driva Porsche Carrera Cup Scandinavia och Porsche GT3 Cup Challenge med tre år kvar på avtalet.
– Avtalet har sagts upp utan grund och vi har lämnat över ärendet till våra advokater, säger Jan ”Flash” Nilsson, vd för Flash Engineering.

Flash Engineering kommer att starta ett nytt mästerskap, GT Cup, som kommer att gå tillsammans med TTA – Elitserien i Racing. GT Cup kommer enbart att tillåta Porsche 911 GT3 Cup-bilar att tävla mot varandra på samma sätt som förut.
– Upplägget kommer att vara liknande som för Challenge där förare och team kommer att få mycket körning och ett starkt upplägg under tävlingshelgen med Elitserien i Racing. Vi har fått god respons hittills från inblandade förare, säger Thomas Johansson, sportchef på TTA.

Thomas Johansson har sedan 2006 jobbat som general för Carrera Cup och GT3 Cup Challenge, nu tar han över tjänsten som sportchef för TTA och kommer bland annat att hålla i genomförandet av tävlingshelgerna.
– Jag har haft fem mycket bra år med Porsche-serierna och vi har gjort en stark resa som jag är mycket stolt över. Nu blir det en ny utmaning med GT Cup där vi ska ta vidare GT-racingen i Sverige till nästa nivå tillsammans med Swedish GT, säger Johansson.

Flash Engineering tog över driften av Carrera Cup Scandinavia inför säsongen 2006 efter att dåvarande organisation hade gått i konkurs och mästerskapet hade få tävlande. Sedan dess har Flash Engineering vänt trenden och lyft mästerskapet till världens största Porsche Carrera Cup-mästerskap 2009.
– Vi kan inte vara något annat än stolta över den resa vi har gjort och den nivå som vi har tagit mästerskapet till. Det som har hänt nu är tråkigt, men vi har gjort allt i vår makt för mästerskapet och de tävlandes bästa. Det som sker nu är utanför vår kontroll. Vi känner dock stor tillförsikt inför framtiden med GT Cup och Swedish GT som utmärkta alternativ för Porsche-förare runt om i Skandinavien. Vi välkomnar alla Porsche-förare och team till en mycket spännande racingframtid med oss och TTA Elitserien i Racing, säger Jan ”Flash” Nilsson.

Senaste nytt